Comicdom Con Athens 2010

Πέντε χρόνια Comicdom Con Athens! Η πρώτη σημαντική επέτειος της εκδήλωσης, όπου πλέον αυτό που κάποτε έμοιαζε με άπιαστο όνειρο, είχε γίνει θεσμός. Για πρώτη φορά, το Con διήρκησε τρεις ημέρες, κίνηση που αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από κοινό και συμμετέχοντες. Η εκδήλωση κέρδισε πόντους με την παρουσία ενός μεγάλου ονόματος, του σχεδιαστή-θρύλου των superhero comics, John Romita Jr., αλλά πληγώθηκε ελαφρώς από μια απρόσμενη απουσία, αυτή του δημοφιλούς Βρετανού συγγραφέα Mike Carey, λόγω ισχυρών και απρόβλεπτων φυσικών φαινομένων (έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία), που “πάγωσαν” όλες τις αεροπορικές μετακινήσεις.

Εκτός του Romita, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο γνωστός Βρετανός σχεδιαστής και colorist D’ Israeli, και ο αρκετά δημοφιλής στο ελληνικό κοινό αμερικανός σχεδιαστής, Kyle Hotz (καλεσμένος της Jemma Press). Οι τρεις καλεσμένοι συμμετείχαν σε workshops, κατά τα οποία φανέρωσαν μυστικά της δουλειάς τους και υπέγραψαν τις δημιουργίες τους για το κοινό.

Η έκθεση Από Το Yellow Kid Στον Conan, με original art από όλο το φάσμα της ιστορίας των αμερικανικών comics, παρουσιαζόταν για πρώτη φορά στην Ευρώπη και έδωσε την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να απολαύσει ορισμένες εκπληκτικές σελίδες από μερικούς εκ των σπουδαιότερων δημιουργών στην ιστορία του μέσου.

Παρά τις όποιες δυσκολίες (εκτός του Mike Carey, δεν κατόρθωσε να ταξιδέψει, λόγω της σκόνης του ηφαιστείου, και βασικό μέλος της ομάδας του Comicdom, με αποτέλεσμα την ακύρωση ενός event), η διοργάνωση του 2010 υπήρξε απολύτως επιτυχημένη από κάθε άποψη. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο κεντρικό κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (ρεκόρ προσέλευσης, για άλλη μια φορά), αποδεικνύοντας ξανά ότι το Comicdom Con Athens έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του ελληνικού κοινού. Οι επισκέπτες μας περιηγήθηκαν στο bazaar, θαύμασαν τα σπάνια κομμάτια της έκθεσης και συμμετείχαν σε δεκάδες events και ανοιχτές συζητήσεις, μεταξύ των οποίων η ανοιχτή συζήτηση με θέμα Comics & Cinema, αλλά και το panel με τη συμμετοχή επτά Ελλήνων δημιουργών και θέμα το παρόν και το μέλλον των comics στην Ελλάδα.

Για μια ακόμη χρονιά, οι μικροί μας φίλοι επισκέφτηκαν κατά δεκάδες το Comicdom Con Athens, για να παρακολουθήσουν το εξειδικευμένο παιδικό workshop του εικονογράφου Κώστα Κυριακάκη, αλλά και το event Kamishibai, που παρουσίασε η Βασιλεία Βαξεβάνη.

  • Ημερομηνία: 18, 19 & 20 Απριλίου 2010
  • Διεθνείς προσκεκλημένοι: John Romita Jr., D’ Israeli, Kyle Hotz
  • O Μιχάλης Διαλυνάς φιλοτέχνησε το artwork της αφίσας
  • Ο John Romita Jr. φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του καταλόγου

Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants