Δημήτρης Καμένος

Ο Δημήτρης Καμένος γεννήθηκε το 1976, στην Αθήνα. Eίναι απόφοιτος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, καθώς και του Ιστορικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2000, εργάζεται ως εικονογράφος και κειμενογράφος σε διάφορα Mέσα (εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιόφωνο).  Συνεργάζεται, επίσης, με το περιοδικό comics ΜΠΛΕ ΚΟΜΗΤΗΣ, στο οποίο έχει δημοσιεύσει δύο ιστορίες comic, την περιπέτεια φαντασίας “Η Μπαλάντα Της Έβδομης Σφαίρας” και την αστυνομική περιπέτεια “Έγκλημα Στ’ Ανάπλι”, βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Γιάννη Ράγκου.

Στις τελευταίες δουλειές του, συγκαταλέγεται το στριπ “Μεφίστο”, που φιλοξενείται στο ένθετο ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ. Πρόκειται για μια ελεύθερη διασκευή του κλασσικού έργου του Γκαίτε, όπου ο ταλαίπωρος Μεφιστοφελής προσπαθεί να ξανανιώσει έναν αχώνευτο και κατά φαντασίαν ασθενή, Φάουστ.

Ο ίδιος υπογράφει το comic ιστορικής φαντασίας WORLD WAR SAPIENS,  που εκτυλίσσεται σε ένα παράλληλο 1939. Οι Homo Sapiens μοιράζονται τον πλανήτη με τους Neanderthal και άλλα είδη ανθρώπων, όμως η συνύπαρξη δεν είναι καθόλου αρμονική. Ο πρώτος τόμος, με τις περιπέτειες του Νεκρομάντη Μπάρετ, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Jemma Press, ενώ ένας δεύτερος βρίσκεται ήδη στο στάδιο του σχεδιασμού.

Από τις ίδιες εκδόσεις, θα βρείτε και τον προκάτοχο της εν λόγω σειράς, τα πέντε τεύχη του HOMO.

Grand Sponsors

Affiliates

Creative Partners

Media Sponsors

Participants