Κώστας Φραγκιαδάκης (Μύθος)

Γεννήθηκε το 1969, στη Θεσσαλονίκη, και σπούδασε Νοσηλευτική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εδώ και 25 χρόνια, έχει εικονογραφήσει μια μεγάλη ποικιλία ιστοριών (επικής φαντασίας, μυθολογίας, κοινωνικά, παραμύθια, sci-fi, γουέστερν, κ.ά.), που έχουν εκδοθεί από πολλούς ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, καθώς και ιατρικά βιβλία, παιδικά περιοδικά κ.α. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις και συνέδρια comics.

Μεταξύ άλλων, έχει σχεδιάσει ιστορίες του θρυλικού ήρωα ΜΠΛΕΚ για τις εκδόσεις Mikros Iros Publications, (που μεταφράστηκαν και εκδόθηκαν και στην Ιταλία από τις εκδόσεις Edizioni If). Στις τελευταίες του δουλειές περιλαμβάνονται, το 2016, το graphic novel Ο ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΗΣ, και από το 2015 μέχρι σήμερα, μια σειρά παραμυθιών του συγγραφέα Άρη Δάγλα, με τίτλο ΤΑ ΜΕΓΑΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, καθώς και μια σειρά με ήρωες της Ελληνικής μυθολογίας που εκδίδονται όλα από τις εκδόσεις Λιβάνη. Τα τελευταία τρία χρόνια, είναι ο βασικός σχεδιαστής των νέων ιστοριών του κλασικού ήρωα Τζιμ Άνταμς (ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥΜΠΟΥ).

Πρόσφατα, (2015-2017) εικονογράφησε τα δύο βιβλία-αφιερώματα στον αείμνηστο συγγραφέα & εκδότη Στέλιο Ανεμοδουρά, ΗΡΩΕΣ & ΗΡΩΕΣ/ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ, καθώς και το καινούργιο βιβλίο H ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ, με τις καινούργιες περιπέτειες του Μικρού Ήρωα, όλα από τις εκδόσεις Μikros Iros Publications.

Ζει στην Αθήνα, με τη γυναίκα του, Ιωάννα, και τον γιο του, Γιώργο. Μπορείτε να δείτε τη δουλειά του στο επαγγελματικό του site στο διαδίκτυο, ή στη σελίδα του στο Facebook.

Με την Οικονομική Υποστήριξη

Grand Sponsors

Affiliates

Creative Partners

Media Sponsors

Participants