Χώρος Αυτοεκδόσεων

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το Self-Publishers Alley έχουν κλείσει. Καλή επιτυχία!

Λόγω αυξημένου αριθμού αιτήσεων, η λίστα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Όσοι ενδιαφέρεστε να εξασφαλίσετε μια θέση στον Χώρο των Αυτοεκδόσεων (Self-Publishers Alley) για το Comicdom Con Athens 2017, θα πρέπει να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία.

 1. Να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής, με όλα τα απαραίτητα, μέχρι τις τις 5 Φεβρουαρίου 2017.
 2. Να περιμένετε την τελική λίστα με τις συμμετοχές που επιλέχθηκαν (βάσει βαθμολογίας), που θα ανακοινωθεί στις 13 Φεβρουαρίου 2017. Λόγω αυξημένου αριθμού αιτήσεων, η λίστα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2017.
 3. Αν είστε μέσα στους επιλεγμένους, να παρευρεθείτε με το έντυπο ή τα έντυπά σας, στο Comicdom Con Athens 2017, που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8-9 Απριλίου.

 

Ακολουθούν, αναλυτικά, οι κανόνες συμμετοχής:

Τι επιτρέπεται

Τι επιτρέπεται

 • Θα πρέπει η αυτοέκδοση να μην έχει εκδοθεί από νόμιμο εκδοτικό οίκο.
 • Ο χώρος προβλέπεται μόνο για αυτοεκδόσεις comics, ή έντυπα σχετικού περιεχομένου.
 • Αν κάποιο έντυπο βρίσκεται σε κάποια “γκρίζα περιοχή” σχετικά με το αν έχει δικαίωμα συμμετοχής, την τελική απόφαση σχετικά με το αν μπορεί να συμμετέχει ή όχι, θα την παίρνει η κριτική επιτροπή (δείτε παρακάτω).

Πως καταθέτω

Πως και τι καταθέτω

 • Χρησιμοποιείς τη φόρμα που θα βρεις στο τέλος αυτής της σελίδας και ακολουθείς τις οδηγίες που υπάρχουν εκεί.
 • Η κάθε αίτηση αντιστοιχεί για μια θέση, δηλαδή ένα τραπεζάκι και μια καρέκλα. Η κάθε θέση μπορεί να έχει μέχρι και 10 έντυπα, αρκεί αυτά να χωράνε στο τραπέζι που διατίθεται, και μόνο εκεί.
 • Δεν είναι απαραίτητο αυτός που κάθεται στην καρέκλα να είναι το ίδιο άτομο όλες τις μέρες, ούτε να είναι ο καλλιτέχνης όλων των εντύπων. Κοινώς μπορείτε να μοιραστείτε τη θέση με άλλα έντυπα/καλλιτέχνες, αρκεί να βρίσκεται ένας από τους συμμετέχοντες στο τραπεζάκι ανά πάσα στιγμή.

Βαθμολόγηση

Η βαθμολόγηση και τα κριτήρια

 • Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τρία μέλη του Comicdom και δύο καλλιτέχνες του χώρου, που έχουν ξεκινήσει και αυτοί την καριέρα τους από τον χώρο των αυτοεκδόσεων. Για το 2017, η επιτροπή είναι οι: Μιχάλης Διαλυνάς, Σταύρος Κιουτσιούκης, Μέλανδρος Γκανάς, Γιάννης Κουρουμπακάλης, Δημήτρης Σακαρίδης.
 • Το κάθε μέλος της κριτικής επιτροπής βαθμολογεί το έντυπό σας, βάσει όλων των στοιχείων της αίτησης που έχετε κάνει (δείγμα comic, περιγραφή, βιογραφικό, κ.λπ.), με 1 έως 20 πόντους, και υπολογίζεται ο μέσος όρος από τα πέντε μέλη.
 • Θα πρέπει η έκδοση να είναι τουλάχιστον ένα “mini-comic” των 8 σελίδων (χωρίς το εξώφυλλο). Αν είναι λιγότερες υπάρχει αρνητική βαθμολόγηση: -1 έως -7 πόντους, ανάλογα με τις σελίδες που είναι λιγότερες από 8.
 • Αν η αυτοέκδοση είναι καινούργια και εμφανίζεται στο Comicdom Con Athens για πρώτη φορά παίρνει bonus 5 πόντους.
 • Προσοχή, οι αιτήσεις είναι ανά τραπέζι. Αυτό σημαίνει πως αν ένα τραπέζι έχει πάνω από ένα έντυπο θα βγει ένας συνολικός μέσος όρος από όλα τα έντυπα για το τραπέζι σας.
 • Θα πρέπει να συμπεριλάβετε στην αίτησή σας ΟΛΑ τα έντυπα που θα εκθέσετε στο τραπέζι. Αν ένα έντυπο δεν έχει κατατεθεί με την αίτηση, δεν μπορείτε να το έχετε στο τραπέζι σας. Αν κάτι θεωρείτε ότι αποτελεί συνοδευτικό υλικό, απευθύνεστε στον υπεύθυνο του χώρου, Μέλανδρο Γκανά, για να σας ενημερώσει αν επιτρέπεται.
 • Σε περίπτωση ισοβαθμίας για μια θέση, το επόμενο κριτήριο είναι η ημερομηνία της αίτησης.
 • Υπάρχουν διαθέσιμες 53 θέσεις. Θα δοθούν και 5 εξτρα θέσεις χωρίς βαθμολόγηση σε ομάδες μαθητών και φοιτητών από σχολές comics, ανάλογα με τις αιτήσεις των καθηγητών τους.

Ημερομηνίες

Οι ημερομηνίες

 • Η καταληκτική ημερομηνία για αίτηση συμμετοχής είναι Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017.
 • Οι συμμετοχές που επιλέχθηκαν θα ανακοινωθούν Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017.

Κόστη

Τα κόστη

 • Το κόστος για ένα τραπέζι στον χώρο των αυτοεκδόσεων είναι 30 ευρώ, ασχέτως με τον αριθμό των εντύπων που θα φιλοξενηθούν στο τραπέζι.
 • Προπληρώνετε την θέση σας μέσα σε μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της επιλογής σας, δηλαδή μέχρι Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017.
 • Η πληρωμή γίνεται είτε στην Athens Comics Library (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, 210-3210146) τις ώρες και μέρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης, ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
 • Προσοχή! Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα υπάρξει η μία και μοναδική ειδοποίηση για όσους δεν έχουν πληρώσει μέχρι τότε. Αν δεν πραγματοποιηθεί η πληρωμή εντός της προθεσμίας (Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου), χάνετε αυτομάτως την θέση σας χωρίς άλλη ειδοποίηση.
 • Μπορεί να γίνει ακύρωση συμμετοχής και επιστροφή χρημάτων μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2017. Μετά από αυτή την ημερομηνία, δεν θα γίνεται επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής.

Τα αυτονόητα

Τα αυτονόητα και πολύ σημαντικά

 • Πρέπει να κάνεις comics.
 • Μπορείς να έχεις και κάποιο συνοδευτικό υλικό (t-shirts, prints, κ.λπ.) αρκεί να υπάρχει και το comic που εγκρίθηκε μέσω της αίτησής σου.
 • Θα πρέπει να υπάρχει απόλυτος σεβασμός του χώρου σου σε σχέση με τους συν-εκθέτες σου.
 • Επιτρέπεται να έχεις τα έντυπά σου μόνο πάνω στο τραπέζι σου. Όχι σε καρέκλες δίπλα, όχι στο πάτωμα, όχι σε αυτοσχέδια stands εκτός τραπεζιού.
 • Αν παρουσιαστείς στο φεστιβάλ και ΔΕΝ έχεις το έντυπο(α) με το όποιο έκανες την αίτηση και για το οποίο βαθμολογήθηκες, χάνεις τη θέση σου και το κόστος συμμετοχής.

Γενικά

Γενικά

 • Για κάθε αυτοέκδοση που θα φιλοξενείς, θα παραχωρήσεις ένα αντίτυπο στην διοργάνωση, για την βοήθεια κατάρτισης μιας λίστας της ανεξάρτητης κίνησης comics στην Ελλάδα, για πιθανή παρουσία του εντύπου στην Athens Comics Library, αλλά και για αρχειακούς/ιστορικούς λόγους.

Τις ημέρες του Comicdom Con Athens θα ακολουθηθεί η εξής διαδικασία:

 1. Κατά την άφιξη σου στον χώρο (κτίριο Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος), θα αναζητήσεις τον Μέλανδρο Γκανά, στον οποίο θα πρέπει να δώσεις το όνομα σου, ώστε να βεβαιωθεί ότι όντως έχεις μια θέση. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχεις:
  1. επιλεχθεί βαθμολογικά
  2. πληρώσει εμπρόθεσμα
  3. ΟΛΑ (και μόνο) τα έντυπα με τα οποία έκανες την αίτηση.
 2. Αν δεν σας υποδείξει ο υπεύθυνος του χώρου την θέση σας, δεν μπορείτε να καθίσετε κάπου τυχαία στον χώρο. Οι θέσεις των συμμετεχόντων είναι συγκεκριμένες.
 3. Θα πρέπει να έχεις εμφανιστεί το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 12 μ.μ., για να εξασφαλίσεις τη θέση σου.
 4. Αν μέχρι την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 12 μ.μ. δεν έχουν εμφανιστεί οι δικαιούχοι κάποιων θέσεων, θα δοθεί η δυνατότητα να καλυφθεί η θέση από τους επόμενους δικαιούχους, βάσει βαθμολογίας, αν έχουν έτοιμο το έντυπο με το οποίο αιτήθηκαν.

 

Αν όλα τα παραπάνω σε βρίσκουν σύμφωνο, τότε συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα για να διεκδικήσεις μια θέση στον χώρο των αυτοεκδόσεων. Αν έχεις κάποια απορία, μπορείς να επικοινωνήσεις στο selfpublishersalley@comicdom-con.gr.

 

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το Self-Publishers Alley έχουν κλείσει. Καλή επιτυχία!

Gold Sponsors

Grand Sponsors

Affiliates

Media Sponsors

Participants