Organizers

 

comicdom

Comicdom Press

Η ιστορία της πλέον δραστήριας και δημιουργικής ομάδας στον χώρο των comics στην Ελλάδα, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1996, και επισημοποιήθηκε το 2004, με την ίδρυση της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Comicdom Press. Αντικείμενό της, η προώθηση και η διάδοση της 9ης Τέχνης στη χώρα μας.

Ο ιστότοπος Comicdom.gr ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2004, και μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει περισσότερες από 7.000 αναρτήσεις, όπως ειδήσεις, reviews, παρουσιάσεις, extras, στήλες άποψης και συνεντεύξεις, πάντα από τον χώρο των comics.

Το 2006, ήταν η χρονιά έναρξης του διεθνούς φεστιβάλ comics, Comicdom Con Athens (σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση). H πρώτη εγχώρια εκδήλωση του είδους, βασισμένη στα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων, περιλαμβάνει μέχρι σήμερα διεθνείς δημιουργούς και εκθέσεις, sketch events, προβολές, workshops, παρουσιάσεις νέων τίτλων, bazaar καταστημάτων και εκδοτικών, διαγωνισμό cosplay, παιδικό πρόγραμμα, καθώς και τα ελληνικά βραβεία comics. Ανάμεσα στους διεθνείς προσκεκλημένους μας, οι Milo Manara, John Romita Jr., David Lloyd, Mark Buckingham, Peter Milligan, Marv Wolfman, Chris Ware, Barry Kitson, David Prudhomme και Scott Lobdell, μεταξύ άλλων. Το 2015, το φεστιβάλ ξεπέρασε τους 12.000 επισκέπτες.

Από το 2008, η εκδοτική Comicdom Press έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους έλληνες δημιουργούς (Μιχάλης Διαλυνάς, Αλέξια Οθωναίου, Γιάννης Ρουμπούλιας), με ίσως σημαντικότερη συνεισφορά μας, την ανακάλυψη και ανάδειξη νέων δημιουργών όπως οι Αποστόλης Ιωάννου, Χρήστος Μαρτίνης, Θανάσης Πετρόπουλος, Aldo Shabani και Γιώργος Τσιαμάντας.

Τον Φεβρουάριο του 2015, εγκαινιάσαμε (σε συνεργασία με το δίκτυο κοινωνικής επιχειρηματικότητας, Impact Hub Athens) την Athens Comics Library, την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη διεθνών και ελληνικών comics στην Αθήνα, η οποία πέραν του ότι προσφέρει στους συνδρομητές της πρόσβαση σε περισσότερα από 2.500 comics και graphic novels, πραγματοποιεί στους χώρους της, εκθέσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις και σεμινάρια.

Όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της Comicdom Press εξακολουθούμε να προσφέρουμε εθελοντικά την εργασία μας για την τέχνη που αγαπάμε.

Ενημέρωση, κριτικές, συνεντεύξεις – τα πάντα για τα comics και την κουλτούρα τους… στο blog του Comicdom.gr

Γνωρίστε τις εκδόσεις μας και δείτε άφθονα comics και artwork στην ιστοσελίδα της εκδοτικής Comicdom Press

 

logo_hau

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στόχος

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση είναι ένας μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός και πολιτιστικός οργανισμός με ισχυρές κοινωνικές αναφορές και διεθνή παρουσία και δραστηριότητα. Τα προγράμματα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης απευθύνονται σε ένα ευρύτατο κοινό και χαρακτηρίζονται από δυναμικότητα, πρωτοποριακό σχεδιασμό και πρακτικότητα.

Προσανατολισμός

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση στην πολύχρονη πορεία της και πέραν των ιστορικών δεσμών της με τις ΗΠΑ έχει να επιδείξει σημαντικές συνεργασίες με Ευρωπαϊκά, Αμερικανικά και Βαλκανικά Ιδρύματα και Οργανισμούς. Ο μη-κερδοσκοπικός χαρακτήρας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης της επιτρέπει να αξιοποιήσει τα κεφάλαιά της από εκπαιδευτικές δραστηριότητες για να ενισχύσει σημαντικές δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα, όπως είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, η Βιβλιοθήκη και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια. Παράλληλα, το γεγονός ότι η Ελληνοαμερικανική Ένωση δεν επιχορηγείται από κανέναν φορέα (ιδιωτικό ή δημόσιο), διευκολύνει την εφαρμογή κανόνων διοίκησης με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στόχος, είναι η ικανοποίηση του κοινού της, μέσω της προσφοράς υψηλού επιπέδου και προστιθέμενης αξίας υπηρεσιών.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση έχει δεσμευθεί να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα μέλη του κοινού της και απαγορεύει τις διακρίσεις όσον αφορά σε φυλή, χρώμα, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό, ηλικία, θρήσκευμα, εθνική καταγωγή και φυσική αναπηρία στις εγγραφές σπουδαστών, προσλήψεις, απασχόληση, αξιολόγηση και πολιτικές προαγωγής.

Από την ίδρυσή της, η Ελληνοαμερικανική Ένωση ενθαρρύνει τη δημιουργία πολυπολιτισμικής ατμόσφαιρας σε όλες τις δραστηριότητές της, καλωσορίζοντας σπουδαστές και επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι, έως σήμερα, 1.200.000 άτομα από περίπου 75 χώρες έχουν λάβει τις υπηρεσίες της.

Δραστηριότητες

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση προσφέρει πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς, εφαρμόζουν τις πλέον σύγχρονες θεωρίες στην διδακτική και αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Το εύρος των δραστηριοτήτων περιλαμβάνει την διδακτική Ξένων γλωσσών, την εκμάθηση Η/Υ, την επαγγελματική εκπαίδευση και την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όλα δε, υποστηρίζονται από άριστη υλικοτεχνική υποδομή και υποστηρικτικό μηχανισμό, όπως το Γραφείο Σταδιοδρομίας, τα εργαστήρια Η/Υ και τη βιβλιοθήκη.

Διοργανώνει σεμινάρια και παρουσιάσεις κύρους με την συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό στον χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και της τεχνολογίας.

Συμμετέχει σε συνεργασίες με οργανισμούς και ιδρύματα στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με στόχο την κατανόηση μεταξύ των λαών αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών σε θέματα εκπαίδευσης, τεχνολογίας και πολιτισμού.

Εκδίδει εκπαιδευτικό υλικό σε παραδοσιακή και ηλεκτρονική μορφή και εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες μεθόδους για την ανάπτυξη εικονικών τάξεων σε εξ αποστάσεως προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διοργανώνει και παρουσιάζει πολιτιστικά προγράμματα, συνέδρια, διαλέξεις και εκθέσεις.

Υπηρετεί την κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας, προσφέροντας την υποδομή της και την τεχνογνωσία της στο ελληνικό κοινό και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς, τους καλλιτέχνες και τους νέους.

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

 

 

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ιδρύθηκε το 1907 και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα Ινστιτούτα του δικτύου των Γαλλικών Ινστιτούτων ανά τον κόσμο, λόγω της μακροχρόνιας και δυνατής ελληνογαλλικής φιλίας.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος στην Αθήνα και τα παραρτήματά του στη Λάρισα και την Πάτρα, το Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης, η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, το Ελληνογαλλικό Λύκειο Ευγένιος Ντελακρουά, όλες οι υπηρεσίες της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, μαζί με το μεγάλο αριθμό των γαλλικών εταιριών που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα, αποτελούν ένα πολύ ισχυρό δίκτυο που επιβεβαιώνει το αμοιβαίο ενδιαφέρον μεταξύ των δύο χωρών.

Αποστολή/Συνεργασία

Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος είναι η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα. Προωθεί, οργανώνει και υποστηρίζει όλες τις θεσμικές ανταλλαγές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Αποτελεί τον ιδανικό σύνδεσμο με τη Γαλλία και προσφέρει στους φοιτητές του ένα μοναδικό στην Ελλάδα γαλλόφωνο περιβάλλον, πλούσιο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο κέντρο της πολιτικής συνεργασίας και πολιτιστικής δράσης της Γαλλίας στην Ελλάδα βρίσκονται οι εξής δράσεις:

Νέοι Και Γαλλοφωνία

Ο ετήσιος διαγωνισμός Γαλλοφωνίας, εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, με 7000 συμμετέχοντες σε περισσότερα από 450 σχολεία και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.

Μαθήματα Γαλλικών

Η εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας είναι ειδικότητα εδώ και 100 χρόνια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, μέλος του δικτύου συνεργατών “Oui je parle français”. Πλαισιωμένο από μια ομάδα καθηγητών πλήρως εξοικειωμένων με τις νέες τεχνολογίες, προσφέρει μαθήματα για όλα τα επίπεδα και όλες τις ηλικίες, επαγγελματικές επιμορφώσεις και μαθήματα εξ αποστάσεως.

Σπουδές Στη Γαλλία

  • Το γραφείο Campus France συμβουλεύει και υποστηρίζει τους φοιτητές στην κινητικότητα προς τη Γαλλία. Προτείνει επίσης το πρόγραμμα υποτροφιών VRIκα!, που υποστηρίζεται από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και τις γαλλικές εταιρίες εγκατεστημένες στην Ελλάδα.
  • Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσφέρει μαθήματα προετοιμασίας για την αναχώρηση στη Γαλλία και πανεπιστημιακές συνεργασίες για τα κοινά γαλλο-ελληνικά μεταπτυχιακά.

Γνώσεις Και Κοινωνία

  • Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προωθεί τις γαλλικές επιστημονικές συνεισφορές και τις μελέτες σχετικά με τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία, σε συνεργασία με μεγάλα ελληνικά ιδρύματα, σχολεία, μουσεία και μέσω εκθέσεων, συνεδρίων, προβολών ντοκιμαντέρ.
  • Στρογγυλές τράπεζες, ημερίδες, σεμινάρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις: το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος οργανώνει τακτικά συζητήσεις ιδεών με την συμμετοχή πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων, συγγραφέων, εκδοτών και ιδρυμάτων, προκειμένου να αναδείξει τις ομοιότητες μεταξύ ελληνικών και γαλλικών προσεγγίσεων.

Πολιτισμός Και Εικόνα

  • Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος υποδέχεται το γαλλικό πολιτισμό, αναδεικνύοντας έτσι την καλλιτεχνική δημιουργία σε όλες της τις μορφές: εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφίας, αρχιτεκτονικής, θεατρικές συναντήσεις, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, χορός.
  • Κάθε χρόνο, οργανώνει αναγνωρισμένες εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, τις σειρές εκδηλώσεων “Focus”, ή το “Cinedoc”.
  • Συμμετέχει σε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν ελληνικοί οργανισμοί (Μουσείο Μπενάκη, Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Μέγαρο Μουσικής, Εθνική Πινακοθήκη, Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας-Νύχτες Πρεμιέρας).

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος