Organizers

comicdom

Comicdom Press

Η ιστορία της πλέον δραστήριας και δημιουργικής ομάδας στον χώρο των comics στην Ελλάδα, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1996, και επισημοποιήθηκε το 2004, με την ίδρυση της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Comicdom Press. Αντικείμενό της, η προώθηση και η διάδοση της 9ης Τέχνης στη χώρα μας.

Ο ιστότοπος Comicdom.gr ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2004, και μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει περισσότερες από 7.000 αναρτήσεις, όπως ειδήσεις, reviews, παρουσιάσεις, extras, στήλες άποψης και συνεντεύξεις, πάντα από τον χώρο των comics.

Το 2006, ήταν η χρονιά έναρξης του διεθνούς φεστιβάλ comics, Comicdom Con Athens (σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση). H πρώτη εγχώρια εκδήλωση του είδους, βασισμένη στα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων, περιλαμβάνει μέχρι σήμερα διεθνείς δημιουργούς και εκθέσεις, sketch events, προβολές, workshops, παρουσιάσεις νέων τίτλων, bazaar καταστημάτων και εκδοτικών, διαγωνισμό cosplay, παιδικό πρόγραμμα, καθώς και τα ελληνικά βραβεία comics. Ανάμεσα στους διεθνείς προσκεκλημένους μας, οι Milo Manara, John Romita Jr., David Lloyd, Mark Buckingham, Peter Milligan, Marv Wolfman, Chris Ware, Barry Kitson, David Prudhomme και Scott Lobdell, μεταξύ άλλων. Το 2021, το φεστιβάλ, που πλέον είναι το μακροβιότερο τους είδους του στην Αθήνα, προσέλκυσε σχεδόν 20.000 επισκέπτες.

Από το 2008, η εκδοτική Comicdom Press έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους έλληνες δημιουργούς (Μιχάλης Διαλυνάς, Αλέξια Οθωναίου, Γιάννης Ρουμπούλιας), με ίσως σημαντικότερη συνεισφορά μας, την ανακάλυψη και ανάδειξη νέων δημιουργών όπως οι Αποστόλης Ιωάννου, Χρήστος Μαρτίνης, Θανάσης Πετρόπουλος, Aldo Shabani και Γιώργος Τσιαμάντας.

Τον Φεβρουάριο του 2015, εγκαινιάσαμε (σε συνεργασία με το δίκτυο κοινωνικής επιχειρηματικότητας, Impact Hub Athens) την Athens Comics Library, την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη διεθνών και ελληνικών comics στην Αθήνα, η οποία πέραν του ότι προσφέρει στους συνδρομητές της πρόσβαση σε περισσότερα από 2.500 comics και graphic novels, πραγματοποιεί στους χώρους της, εκθέσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις και σεμινάρια.

Τον Μάιο του 2021, εγκαινιάσαμε το πρώτο ελληνικό ψηφιακό μουσείο comics, ComicsMuseum.gr, έναν ψηφιακό πολυχώρο, που φιλοξενεί μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις comics και εικονογράφησης, καταγράφοντας παράλληλα την πλούσια Ιστορία των εγχώριων comics.

Όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της Comicdom Press εξακολουθούμε να προσφέρουμε εθελοντικά την εργασία μας για την τέχνη που αγαπάμε.

Ενημέρωση, κριτικές, συνεντεύξεις – τα πάντα για τα comics και την κουλτούρα τους… στο blog του Comicdom.gr

Γνωρίστε τις εκδόσεις μας και δείτε άφθονα comics και artwork στην ιστοσελίδα της εκδοτικής Comicdom Press

Ενημερωθείτε για τις δράσεις της πρώτη δανειστικής βιβλιοθήκη διεθνών και ελληνικών comics, στο επίσημο site της Athens Comics Library

Επισκεφθείτε το Ψηφιακό Μουσείο Comics και περιηγηθείτε στις εκθέσεις και το ιστορικό αρχείο του

logo_hau

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στόχος

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση είναι ένας μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός και πολιτιστικός οργανισμός με ισχυρές κοινωνικές αναφορές και διεθνή παρουσία και δραστηριότητα. Τα προγράμματα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης απευθύνονται σε ένα ευρύτατο κοινό και χαρακτηρίζονται από δυναμικότητα, πρωτοποριακό σχεδιασμό και πρακτικότητα.

Προσανατολισμός

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση στην πολύχρονη πορεία της και πέραν των ιστορικών δεσμών της με τις ΗΠΑ έχει να επιδείξει σημαντικές συνεργασίες με Ευρωπαϊκά, Αμερικανικά και Βαλκανικά Ιδρύματα και Οργανισμούς. Ο μη-κερδοσκοπικός χαρακτήρας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης της επιτρέπει να αξιοποιήσει τα κεφάλαιά της από εκπαιδευτικές δραστηριότητες για να ενισχύσει σημαντικές δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα, όπως είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, η Βιβλιοθήκη και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια. Παράλληλα, το γεγονός ότι η Ελληνοαμερικανική Ένωση δεν επιχορηγείται από κανέναν φορέα (ιδιωτικό ή δημόσιο), διευκολύνει την εφαρμογή κανόνων διοίκησης με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στόχος, είναι η ικανοποίηση του κοινού της, μέσω της προσφοράς υψηλού επιπέδου και προστιθέμενης αξίας υπηρεσιών.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση έχει δεσμευθεί να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα μέλη του κοινού της και απαγορεύει τις διακρίσεις όσον αφορά σε φυλή, χρώμα, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό, ηλικία, θρήσκευμα, εθνική καταγωγή και φυσική αναπηρία στις εγγραφές σπουδαστών, προσλήψεις, απασχόληση, αξιολόγηση και πολιτικές προαγωγής.

Από την ίδρυσή της, η Ελληνοαμερικανική Ένωση ενθαρρύνει τη δημιουργία πολυπολιτισμικής ατμόσφαιρας σε όλες τις δραστηριότητές της, καλωσορίζοντας σπουδαστές και επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι, έως σήμερα, 1.200.000 άτομα από περίπου 75 χώρες έχουν λάβει τις υπηρεσίες της.

Δραστηριότητες

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση προσφέρει πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς, εφαρμόζουν τις πλέον σύγχρονες θεωρίες στην διδακτική και αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Το εύρος των δραστηριοτήτων περιλαμβάνει την διδακτική Ξένων γλωσσών, την εκμάθηση Η/Υ, την επαγγελματική εκπαίδευση και την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όλα δε, υποστηρίζονται από άριστη υλικοτεχνική υποδομή και υποστηρικτικό μηχανισμό, όπως το Γραφείο Σταδιοδρομίας, τα εργαστήρια Η/Υ και τη βιβλιοθήκη.

Διοργανώνει σεμινάρια και παρουσιάσεις κύρους με την συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό στον χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και της τεχνολογίας.

Συμμετέχει σε συνεργασίες με οργανισμούς και ιδρύματα στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με στόχο την κατανόηση μεταξύ των λαών αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών σε θέματα εκπαίδευσης, τεχνολογίας και πολιτισμού.

Εκδίδει εκπαιδευτικό υλικό σε παραδοσιακή και ηλεκτρονική μορφή και εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες μεθόδους για την ανάπτυξη εικονικών τάξεων σε εξ αποστάσεως προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διοργανώνει και παρουσιάζει πολιτιστικά προγράμματα, συνέδρια, διαλέξεις και εκθέσεις.

Υπηρετεί την κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας, προσφέροντας την υποδομή της και την τεχνογνωσία της στο ελληνικό κοινό και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς, τους καλλιτέχνες και τους νέους.

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Grand Sponsors

Affiliates

Creative Partners

Media Sponsors

Participants