Δημήτρης Σαββαΐδης

Γεννήθηκε πρωτοχρονιά του ‘76 στη Θεσσαλονίκη, και βρήκε από μικρός τα comics και το animation ως τα κατάλληλα μέσα για να αφηγηθεί τις ιστορίες που γράφει, μιας και δεν περιορίζουν τη φαντασία του δημιουργού. Μικρές ιστορίες του έχουν εκδοθεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες της Ελλάδας (ΒΑΒΕΛ, ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ, 9, ΓΑΛΕΡΑ, ΤΑ ΝΕΑ, SPORT DAY KIDS κ.α.), έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες του εξωτερικού (Βίκτωρ Κοέν, Dorit Chrystler, Chuck Sperry, Alexander Zograf, Matt Brooker), ενώ έχει εκδώσει και δύο comics άλμπουμ μέχρι σήμερα.
Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ comics, animation, εικαστικών, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Προβλήτα 2006, Καρέ Καρέ, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Animart, AnimaFest, Busho Fest, Grrr Fest κ.α.), ενώ επίσης διοργανώνει και συντονίζει πολιτιστικά events της πόλης και όχι μόνο, όπως το TAF (Thessaloniki Animation Festival), το MystiCon (Φεστιβάλ Μυστηρίου Θεσσαλονίκης) κ.α.. Έχει δημιουργήσει πέντε ταινίες μικρού μήκους animation (με συμμετοχή σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό), καθώς επίσης και ντοκιμαντέρ, αλλά και video σκηνικά για θεατρικές παραστάσεις της Θεσσαλονίκης.
Από το 2003, διδάσκει σενάριο για comics και animation, σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ από το 2005 έως σήμερα είναι δύο φορές βραβευμένος και πέντε προτεινόμενος στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς και τον προπομπό τους, τα Comicdom Awards. Το 2014 δημιούργησε την AddArt, έναν πομπό πολιτισμού και τέχνης και το 2018, ίδρυσε το animation studio Funny Tales το οποίο ειδικεύεται στο 2D Animation και την προπαραγωγή.

FUNNY TALES

Η Funny Tales είναι ένα βραβευμένο Animation Studio, με έδρα την Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το 2018 από τον Δημήτρη Σαββαΐδη και τον Σταυρο Σαββαΐδη, και ειδικεύεται στο 2D Animation και την προπαραγωγή. Το όραμα μας είναι να  παρέχουμε στο κοινό όλων των ηλικιών ιστορίες που δημιουργούνται με πάθος και  αγάπη, ιστορίες αρκετά συναρπαστικές και αρκετά παράξενες. Πιστεύουμε με όλη  μας την καρδιά ότι το Storytelling έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο!

Μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να παράγουμε μια δική μας σειρά “PIX & LEO” για τη FOX/Disney και είμαστε ενδιαμέσω παραγωγής της δευτερης για το ίδιο κανάλι. Η σειρά μεταφράστηκε σε 20 γλώσσες και παίζει σε 800 πλατφόρμες σε όλο τον  κόσμο. Αυτήν την στιγμή η ομάδα μας (25 άτομα) που αποτελείται από διαφορετικές ειδικότητες ασχολείται επίσης με την Βελγική παραγωγή Valemont (η νέα ταινία από το στούντιο του “Τριο της Μπελβίλ” και της “Τιτινας”)  καθώς και με μια σειρά από  Short Intro Films πίσω από 6 παιχνίδια για το νεότερο επερχόμενο Six FLags Park.

Security Code:
security code
Please enter the security code:

Καταχώρηση

Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants