Άννα Χόλακ

Η Άννα Χόλακ είναι εικονογράφος ελληνο-πολωνικής καταγωγής.

Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή Τράγκα και ψυχολογία στο τμήμα Φ.Π.Ψ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πριν κερδίσει το 1ο βραβείο Νέων Ταλέντων στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κόμικς του περιοδικού “9” της Ελευθεροτυπίας. Σπούδασε με υποτροφία στον ΑΚΤΟ, από όπου αποφοίτησε το 2011 με BA First Class Honours στα Κόμικς.

Δουλειά της έχει εκτεθεί σε ομαδικές εκθέσεις κόμικς και εικονογράφησης, ενώ υπήρξε μέλος των κριτικών επιτροπών του 9ου Διαγωνισμού Κόμικς του “9” και των βραβείων ΕΒΓΕ (2017).

Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο χώρο του ταττού, αλλά επί του παρόντος ασχολείται με την εικονογράφηση. Προτιμάει να δουλεύει με παραδοσιακά μέσα, όπως ακουαρέλες, μελάνια, μολύβια και ξυλομπογιές.

Πιστεύει πως, σε έναν κόσμο που μοιάζει κάθε μέρα και πιο σκληρός, το να δημιουργεί κανείς ιστορίες και εικόνες γεμάτες απαλότητα και ζεστασιά αποτελεί πράξη αντίστασης. Στόχος της είναι η δουλειά της να λειτουργεί σαν ένα ασφαλές καταφύγιο, προκαλώντας τα ίδια συναισθήματα όπως το διάβασμα ενός αγαπημένου βιβλίου, το γουργούρισμα μιας γάτας, μια χουχουλιάρικη κουβέρτα, ή μια γουλιά ζεστή σοκολάτα.

Ζεί και εργάζεται στην Αθήνα.

Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants