Άννα Χόλακ

Η Άννα Χόλακ είναι εικονογράφος ελληνο-πολωνικής καταγωγής.

Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή Τράγκα και ψυχολογία στο τμήμα Φ.Π.Ψ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πριν κερδίσει το 1ο βραβείο Νέων Ταλέντων στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κόμικς του περιοδικού “9” της Ελευθεροτυπίας. Σπούδασε με υποτροφία στον ΑΚΤΟ, από όπου αποφοίτησε το 2011 με BA First Class Honours στα Κόμικς.
Δουλειά της έχει εκτεθεί σε ομαδικές εκθέσεις κόμικς στην Αθήνα, και υπήρξε μέλος των κριτικών επιτροπών του 9ου Διαγωνισμού Κόμικς του “9” και των βραβείων ΕΒΓΕ (2017).

Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο χώρο του ταττού, αλλά επί του παρόντος ασχολείται με την εικονογράφηση. Προτιμάει να δουλεύει με παραδοσιακά μέσα, όπως ακουαρέλες, μελάνια, μολύβια και ξυλομπογιές.

Πιστεύει πως, σε έναν κόσμο που μοιάζει κάθε μέρα και πιο σκληρός, το να δημιουργεί κανείς ιστορίες και εικόνες γεμάτες απαλότητα και ζεστασιά αποτελεί πράξη αντίστασης. Στόχος της είναι η δουλειά της να λειτουργεί σαν ένα ασφαλές καταφύγιο, δημιουργώντας τα ίδια συναισθήματα όπως ένα αγαπημένο παιδικό βιβλίο, το γουργούρισμα μιας γάτας, μια χουχουλιάρικη κουβέρτα, ή μια γουλιά ζεστή σοκολάτα.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Με την Οικονομική Υποστήριξη

Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants