Δημήτρης Ευστρατιάδης

Ο Δημήτρης Ευστρατιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα Το 1975. Απόφοιτος της Σχολης σκίτσου «Ορνεράκη»(1996), διπλωματούχος από το Newi (Northeast Wales University) στην ειδικότητα του κινουμένου σχεδίου (BA HONS) το 2000. Το 2000 επίσης, διανύοντας το τρίτο έτος της σχολής, συμμετειχε στον φοιτητικό διαγωνισμό της Ένωσης για την προώθηση των τεχνών και του εμπορίου της Βρετανίας (RSA), όπου και διακρίθηκε με το τρίτο βραβείο, για την μικρού μήκους ταινία του “TV addict”.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα(2001), ξεκιναει την επαγγελματικη του πορεια στο studio κιν.σχεδίων ”Time Lapse Pictures” υπό την επίβλεψη του Π.Ράππα και του Ν.Βακάλη. Εκεί, συμμετείχε σε διαφορετικούς ρόλους της γραμμης παραγωγής ταινιών animation (κυρίως από το εξωτερικό). Το 2005 αλλάζει εργασία, αφού η τότε νεοσύστατη αθλητική εφημερίδα ”SPORTDAY” του κανεί επαγγελματική πρόταση, για τον σχεδιασμό σκίτσων αθλητικού περιεχομένουσε σε καθημερινή βάση.

Από το 2010, συνεχίζει την επαγγελματική του καριέρα ως ελεύθερος επαγγελματίας αναλαμβανοντας διαφορετικές σκιτσογραφικές υπηρεσίες, όπως storyboard για διαφημιστικες εταιρίες, καρικατούρες, ανάπτυξη χαρακτήρων για διάφορες παραγωγές κ.α. Το 2017 εκδίδει το πρωτο του πολυσέλιδο κόμικ με τίτλο ”Τeaπότης ο χλωρόκαρδος» σε σενάριο Κ.Ρωμοσιού και το 2018 το κόμικ-αυτοέκδοση «Αφιλόξενα νέρα» σε σενάριο Μ.Γκιούλη.Το 2023 ακολουθεί το παιδικό κόμικ «Στόουν» από τις εκδόσεις «Πατάκη» σε σενάριο Α. Αγγέλου και Ε. Σίνη.

Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants