Μιχάλης Αντωνόπουλος

Γεννήθηκα στην Αθήνα, στα Κάτω Πατήσια και σχεδιάζω κόμικς από την ηλικία του δημοτικού. Σπούδασα γραφίστας με υποτροφία στον ΑΚΤΟ και τη ΒΑΚΑΛΟ. Είμαι μέλος των δημοσιογραφικών ενώσεων ΕΔΙΠΤ, FAEΡ, FIPP και κάτοχος της Διεθνούς Πιστοποίησης Staregister Επαγγελματιών Social Media/Pro Advanced Level αναγνωρισμένη από τον IPC.

Κόμικς και γελοιογραφίες μου έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά PLAYBOY, Νέο Επίπεδο, Motorsport, RAM στη στήλη του Νίκου Δήμου, Macworld, ΕΙΚΟΝΕΣ, ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ, ROCKHARD, στις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, Νέα Μεσημβρινή, ΒΗΜΑ κ.ά. Εκδίδω το free press περιοδικό Monocomic που διανέμω στην Αθήνα με σκοπό τη διάδοση της τέχνης του κόμικς στο ευρύ κοινό. Είμαι συλλέκτης κόμικς με μία αρκετά σοβαρή συλλογή στην κατοχή μου, κυρίως από ελληνικά περιοδικά.

Το 2012 δημιούργησα τη σειρά κόμικς «Οι Κωνικοί Άνθρωποι» που έχουν γίνει εξώφυλλο στην ATHENS VOICE, έχουν δημοσιευτεί στη LIFO, στο socomic.gr ενώ έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Οι Κωνικοί Άνθρωποι έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ κόμικς, σε ομιλίες μου σε συνέδρια και σε τέσσερις εκθέσεις, δύο ομαδικές και δύο ατομικές. Την FB σελίδα τους ακολουθούν περισσότερα από 5,5Κ άτομα. Το ΦΡΡΡΤ είναι το πρώτο τυπωμένο άλμπουμ των Κωνικών Ανθρώπων και αποτελεί αυτοέκδοση.

Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants