Νικόλαος Μπουκουβάλας

Ο Νικόλαος Μπουουβάλας είναι σχεδιαστής και εικονογράφος. To 2015 αποφοίτησε με άριστα απο την σχολή AKTO Art & Design College με πτυχίο σε Sketch-Comics-Cartoon, ενώ το 2017 πήρε πτυχίο “Master of Science (M.Sc.) in Design” του Πανεπιστημίου Middlesex.

Από τότε έχει ασχοληθεί με εικονογραφήσεις και σχέδια, αλλά και με το σκάλισμα χειροποίητων μινιατουρών, και την χύτευση μπρούτζινων αγαλματιδίων. Επίσης έχει συνεργαστεί και με την εκπομπή “Η Μηχανή του Χρόνου” της ΕΡΤ για την παραγωγή δύο επεισοδίων πάνω στην Νεοελληνική Ιστορία. Το 2019 εμφανίστηκε στο Comicdom Con Athens για πρώτη φορά με τον τίτλο του “Φιλντισένια Χρόνια”, ένα σύντομο ιστορικό κόμικ που παρουσίαζε δύο ιστορίες παρμένες απο Βυζαντινούς χρονικογράφους. Μετά την καραντίνα και την ολοκλήρωση των στατιωτικών του υποχρεωσεων, αποφάσισε να ξαναστραφεί προς τα comics.

Ο Νίκος τρέφει μεγάλη αγάπη για τα παραμύθια, την λαογραφία, το 2D animation και την Βυζαντινή Ιστορία, την οποία και ελπίζει να αναδείξει έστω και λίγο με τα σχέδια του. Έπίσης είναι λάτρης Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν και ονειρεύεται ότι κάποια μέρα θα κάνει μία εκδοχή comic του βιβλίου “Τα Παιδία του Χούριν”.

Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants