Σωκράτης Sandman Σαπουνάς

Ο Σωκράτης Sandman Σαπουνάς είναι ένας αυτοδίδακτος συγγραφέας, ζωγράφος και σκιτσογράφος από την Αθήνα.

Ειδικεύεται σε σουρεαλιστικά/εσωτερικά πορτρέτα, ποιήματα και κόμικς. Μέσα από την τέχνη του εξερευνά θέματα απόδρασης, απομόνωσης, βίας, έκστασης, παραληρήματος και πάνω από όλα την αναζήτηση για ταυτότητα και μεταμόρφωση. Παράγει υπαρξιακές ονειροπολήσεις και ψυχεδελικούς πίνακες που εκθέτουν τις εσωτερικές συγκρούσεις, τις απολαύσεις, τις αυταπάτες και τις απογοητεύσεις της καθημερινότητας.

Σπούδασε Επικοινωνία, ΜΜΕ και Πολιτισμό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό (MA) στις Επικοινωνιακές Σπουδές και στην Πολιτιστική Διοίκηση.

Έχει δημιουργήσει εξώφυλλα για διάφορους δημιουργούς διεθνώς και από το 2020 το επίκεντρο των δημιουργικών του προσπαθειών ήταν η συνεχιζόμενη ανεξάρτητη σειρά κόμικς “Metamorphosis” (Self-Published-Kickstarter 2021). Έχει εκθέσει τα έργα του στο M.A.D.S. Πινακοθήκη, Delirium.Athens, Chili Art Gallery και Time of Art Gallery. Έχει λάβει μέρος σε μερικά από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ κόμικς και τέχνης στην Ελλάδα (Comicdom Con Athens, Athenscon, LAComics Festival, Comics n’ Beer Fest, CheapArt 2022, Hobby Festival), ενώ τον Οκτώβριο του 2021 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση». Σαν Καθρέφτες».

Αυτή τη στιγμή εργάζεται για την κυκλοφορία του Metamorphosis: Hide & Seek, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ComicdomCon Athens 2023.

Με την Οικονομική Υποστήριξη

Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants