Σωκράτης Sandman Σαπουνάς

Ο Σωκράτης Σαπουνάς είναι ένας αυτοδίδακτος συγγραφέας, ζωγράφος και σκιτσογράφος από την Αθήνα.

Ειδικεύεται σε σουρεαλιστικά/εσωτερικά πορτρέτα, ποιήματα και κόμικς. Μέσα από την τέχνη του εξερευνά θέματα απόδρασης, απομόνωσης, βίας, έκστασης, παραληρήματος και πάνω από όλα την αναζήτηση για ταυτότητα και μεταμόρφωση.

Παράγει υπαρξιακές ονειροπολήσεις και ψυχεδελικούς πίνακες που εκθέτουν τις εσωτερικές συγκρούσεις, τις απολαύσεις, τις αυταπάτες και τους θριάμβους της καθημερινής ζωής στην εποχή των social media.

Έχει δημιουργήσει εξώφυλλα για πληθώρα δημιουργών διεθνώς και από το 2020 στο επίκεντρο των δημιουργικών του προσπαθειών βρίσκεται η ανεξάρτητη σειρά κόμικς “Metamorphosis” (Self Published/Kickstarter 2021 & 2023). Έχει εκθέσει τα έργα του στην M.A.D.S. Gallery, Delirium.Athens, Chili Art Gallery και Time of Art Gallery. Έχει λάβει μέρος σε μερικά από τα δημοφιλέστερα φεστιβάλ κόμικς και τέχνης στην Ελλάδα (Comicdom Con Athens, Athenscon, LAComics Festival, Fantasy Festival, Comics n’ Beer Fest, CheapArt, Thrifticon, Hobby Festival).

Στο φετινό Comicdom Con Athens θα συμμετέχει με το ολοκαίνουργιο Metamorphosis: Hide & Seek. Mια σουρεαλιστική/υπαρξιακή γραφική νουβέλα με psychological horror επιρροές και σινεματικό ύφος που διερευνά την φύση της άρνησης, τη βίας και την αλλαγής και συνοδεύεται απο ένα πρωτότυπο Music Score απο τον Voim Ateri.

Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants