Ανέστης Μαυρομμάτης Παρασίδης

Ο Ανέστης Μαυρομμάτης Παρασίδης γεννήθηκε το 1994 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Το 2012 ξεκίνησε την δραστηριοποίησή του στον χώρο του illustration και των κόμικς. Έκτοτε, έχει λάβει μέρος σε δεκάδες φεστιβάλς, ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στα τέλη του 2021 κυκλοφόρησε σε μορφή αυτοέκδοσης το πρώτο του κόμικ, με τίτλο “INNER FOREST”, το οποίο και έλαβε το βραβείο καλύτερης εικονογράφησης για το 2022 από το CHANIARTOON International Comics & Animation Festival. Το δεύτερο κόμικ του με τίτλο “FLIES”, τυπώθηκε το 2023 και απέσπασε βραβείο ως best self-published comic book, και πάλι στο CHANIARTOON. Αυτή θα είναι και η πρώτη του παρουσίαση στο COMICDOM Athens και στο αθηναϊκό κοινό.

Ο Ανέστης έχει πάθος για κόσμους φανταστικούς, γεμάτους από αλλόκοτα πλάσματα. Αγαπά να σχεδιάζει γελωτοποιούς, γκροτέσκες μορφές, δαίμονες, νάνους, τελώνια και βατράχια. Τον τελευταίο καιρό ασχολείται ιδιαίτερα με την χαρακτική και τη μεταξοτυπία.

Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants