Βασιλική Ισκενδέρογλου (Viskchii)

Η Βασιλική Ισκενδέρογλου (@viskchii) είναι τελειόφοιτη Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Είναι γνωστή για το webcomic της, το “Daughter of the Sun”, που ανεβάζει στο WEBTOON Canvas από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα, με 4 εκατομμύρια προβολές και περισσότερο από 66 χιλιάδες ακόλουθους. Το webcomic της έχει προταθεί από μεγάλα ονόματα στον κόσμο των webcomic όπως η Rachel Smythe δημιουργός του “Lore Olympus”.

Το 2023 δημιούργησε την ταινία animation μικρού μήκους το “Through the Mirror” το οποίο προβλήθηκε σε πολλαπλά φεστιβάλ animation και κινηματογράφου ανά τον κόσμο, με μερικά από αυτά να είναι το TAF, Animated Expression Expo, Series Web Awards, FECEA, ICONA, The animattikon project, Animarte, αποκτώντας μια θέση στον ημιτελικό στο FECEA.

Το 2023 δημιούργησε το τελευταίο της έργο, το αυτό έκδοτο κόμικς της το «Σειρήν» που θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Comicdom con 2024 και αναμένονται περισσότερα.

Είναι μεγάλη λάτρης των κόμικς και των webtoon. Στον ελεύθερο της χρόνο διαβάζει Manhwa, βλέπει Kdrama ή ζωγραφίζει τους χαρακτήρες της.

Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants