Γιώτα Μαλιώτη-Θερμού aka Code Blue Art

Χενλοο! Ονομάζομαι Παναγιώτα Μαλιώτη-Θερμού, αλλά πιο πιθανό να με ξέρεις ως Code Blue! Μεγάλωσα στην Αθήνα , στο εξωτικό χωριό του Χαϊδαρίου (δεν είναι χωριό , αλλά αν έχεις περάσει, ξέρεις τι εννοώ). Είμαι απόφοιτη του τμήματος Γραφιστικής του ΠΑ.Δ.Α.

Τα σχέδιά μου έχουν έντονη έμπνευση από τη φύση και το παραμυθένιο και φανταστικό/ονειρικό στοιχείο. Φράουλες (συνήθως στολισμένες με κρανία), δόντια, μάτια, μανιτάρια και νάνοι, είναι σύμβολα που δεν λείπουν ποτέ από την τέχνη μου!

Μεγάλη έμπνευση επίσης αποτελούν ο Mucha, με τις ιδιαίτερες συνθέσεις του και τις απαλές καμπύλες στα σχήματα και περιγράμματά του, αλλά και ο Magritte, με τα σουρεαλιστικά του έργα που σε βάζουν σε σκέψη και σε ταξιδεύουν σε έναν άλλο κόσμο νοητό. Δύο τελείως διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα, από τα οποία μου αρέσει όμως να αντλώ στοιχεία και να τα “παντρεύω” με τον δικό μου τρόπο.

Στον πάγκο μου θα βρεις το Art Book/Zine μου, ονόματι “Oblivionland”, που έχει ως πρωταγωνιστή τον Χάρο (αρχαία ελληνική μυθολογία) ο οποίος χαρο-παλεύει με την ψυχική του υγεία, κοινώς τα βρήκε μαύρα και είπε να τα τσούξει με σφηνάκι από τον ποταμό της Λήθης.

Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants