“ΧΡΩΜΑ” εργαστήριο εικαστικής δημιουργίας/ κόμικ

Το εργαστήριο εικαστικής δημιουργίας Χρώμα “γεννήθηκε” και “μεγάλωσε” στον Πειραιά το 2004! Στόχος του είναι έως και σήμερα να ενώνει τους ανθρώπους, καθηγητές και μαθητές του, μέσω της εικαστικής έκφρασης. Με έμπνευση το ταλέντο των μαθητών του, σχεδιάστηκε το τμήμα κόμικ με εξαιρετικές διαδρομές δημιουργίας!

Το τμήμα κόμικ αναπτύσσει με τεχνικές σχεδίου και εικονογράφησης παράλληλα με τον γραπτό λόγο όπως και την ικανότητα παραγωγής ιστορίας-σεναρίου. Επίσης το 2022 δημιουργήθηκε ένα νέο τμήμα design character που στόχο έχει την έρευνα και τον σχεδιασμό χαρακτήρων εμπνευσμένων από την σύγχρονη τάση σχεδίου κόμικ, τύπoυ manga, marvel, disney.

Διδάσκονται σχέδιο/προοπτική, κινησιολογία, τεχνικές εικονογράφησης και στόχο έχει ο κάθε μαθητής μας να δημιουργήσει το δικό του ήρωα και στο τέλος την δική του ιστορία κόμικ.

Το τμήμα κόμικ ξεκίνησε με την διδασκαλία του εικονογράφου/illustrator Νίκου Σκαλίζου και στην παρόυσα φάση εισηγείται και διδάσκει η δημιουργός κόμικ και εικονογράφος illustrator Κέλλυ Παπαδάκη η οποία διδάσκει επίσης design character και σχεδίο.

Υπέυθυνη σχεδιασμού μαθημάτων και εργαστηρίου: Εύα Γεράκη

Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants