Ντέννις Γιατράς

O Ντέννις Γιατράς γεννήθηκε στο νησί της Ζακύνθου και εργάζεται στα comics και την εικονογράφηση από το 2017. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γραφιστικής του ΠΑ.Δ.Α. καθώς και πτυχιούχος Σχεδίου Μόδας του Πανεπιστημίου του Middlesex. Ασχολείται από μικρός με την ποπ κουλτούρα και τους ήρωες της και κλαίει πολύ εύκολα στις ταινίες.

Η πρώτη του δουλειά ήταν το DARK PRACTICE, ένα comic μεταφυσικού τρόμου, με δικό του σενάριο και σχέδιο, που ξεφύτρωσε στις αυτοεκδόσεις του Comicdom Con 2018. Από τότε, συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις comics σε Ελλάδα και Ευρώπη (Thought Bubble, MaltaCon). Το 2019, ξεκίνησε να γράφει και να εικονογραφεί το graphic novel EQUIDISTANCE, μαζί με τον επί έτη φίλο (δεν λέμε πόσα) και συνεργάτη Αύγουστο Κανάκη. Τα τέσσερα μέρη αυτής της χρωματιστής περιπέτειας πρόκειται να κυκλοφορήσουν από το Nerdula Creative Lab, ξεκινώντας από την άνοιξη του 2022.

Παράλληλα, σαν ομάδα, μέσα στο 2020, το καλλιτεχνικό ντουέτο ανέλαβε την εικονογράφηση της σειράς ΔΙΓΕΝΗΣ, σε κείμενο του Κωνσταντίνου Δημητρίου και της Κάλλιας Παπαδάκη (Jemma Press). Επίσης, φέτος τον Ιούνιο αναμένεται η ανθολογία YOUNG MEN IN LOVE από τον αμερικανικό εκδοτικό A Wave Blue World, όπου o Ντέννις εικονογραφεί την ιστορία “Bright Idea” του Charles Pulliam.

Grand Sponsors

Affiliates

Creative Partners

Media Sponsors

Participants