Δημήτρης Καμένος

Ο Δημήτρης Καμένος γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Από το 2000 εργάζεται ως εικονογράφος και κειμενογράφος σε διάφορα Mέσα (εφημερίδες, περιοδικά comics, τηλεόραση και ραδιόφωνο).

Ο ίδιος υπογράφει το comic ιστορικής φαντασίας WORLD WAR SAPIENS, που εκτυλίσσεται σε ένα παράλληλο 1939. Οι Homo Sapiens μοιράζονται τον πλανήτη με τους Neanderthal και άλλα είδη ανθρώπων, όμως η συνύπαρξη δεν είναι καθόλου αρμονική. Ο πρώτος τόμος με τις περιπέτειες του Νεκρομάντη Μπάρετ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Jemma Press, ενώ ένας δεύτερος βρίσκεται ήδη στο στάδιο του σχεδιασμού.

Από τις ίδιες εκδόσεις, θα βρείτε και τον προκάτοχο της εν λόγω σειράς, τα πέντε τεύχη του HOMO.

Στις τελευταίες δουλειές του, συγκαταλέγεται και το strip ΜΕΦΙΣΤΟ, που φιλοξενείται στο ένθετο ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ. Το άλμπουμ με την πρώτη ολοκληρωμένη περιπέτεια του Μεφίστο κυκλοφορεί ως αυτοέκδοση, με τίτλο ΜΕΦΙΣΤΟ: ΕΝΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΙΡΙΑΛ, ενώ δημοσιεύεται και σε συνέχειες στο Σέρβικο περιοδικό STRIP PRESSING. Οι περιπέτειες του Φάουστ, του Μεφίστο και της Γάτας της Κολάσεως συνεχίζονται στο ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ ως ΜΕΦΙΣΤΟ ΙΙ – Ο ΑΣΩΤΟΣ ΥΙΟΣ.

Φέτος, ο Δημήτρης Καμένος επιχειρεί να αμαυρώσει την όποια καλή φήμη έχει χτίσει, εκδίδοντας το ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΡΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΣΕΡΙΦΗΣ, μια συλλογή strips που αποσκοπούν ξεκάθαρα στον βασανισμό του αναγνώστη.