Δημήτρης Καμένος

Ο Δημήτρης Καμένος γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ελληνικής Φιλολογίας καθώς και του Ιστορικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2000 εργάζεται σε διάφορα Μέσα (εφημερίδες, περιοδικά comics, τηλεόραση και ραδιόφωνο).

Στις τελευταίες δουλειές του, συγκαταλέγεται το “Μεφίστο”, που φιλοξενείται στο ένθετο ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ. Στο strip, ο ομώνυμος ήρωας προσπαθεί να ξανανιώσει έναν αχώνευτο και κατά φαντασίαν ασθενή Φάουστ. Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του κυκλοφόρησε ως αυτοέκδοση, με τίτλο ΜΕΦΙΣΤΟ: ΕΝΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΙΡΙΑΛ. Το άλμπουμ απέσπασε το βραβείο καλύτερης αυτοέκδοσης στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς του 2021.

Ο ίδιος δημιουργός υπογράφει το comic ιστορικής φαντασίας WORLD WAR SAPIENS, που εκτυλίσσεται σε ένα παράλληλο 1939. Οι Homo Sapiens  μοιράζονται τον πλανήτη με τους Neanderthal και άλλα είδη ανθρώπων, όμως η συνύπαρξη δεν είναι καθόλου αρμονική.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, έκανε πρεμιέρα μια ακόμα περιπέτεια από τον κόσμο του WORLD WAR SAPIENS, το HOMO SALONICUS, που εκτυλίσσεται στην κατεχόμενη από τους Γενοσοσιαλιστές, Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα αιρετικό one-shot που ο Δημήτρης Καμένος συνυπογράφει με τον Χρήστο Σταμπουλή.

Σε αυτό το Comicdom Con Athens, ο δημιουργός θα τολμήσει να παρουσιάσει την αυτοέκδοση  ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΡΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΣΕΡΙΦΗΣ, μια συλλογή από strips που φέρνουν το χιούμορ – και τους αναγνώστες – στα όριά τους.

Grand Sponsors

Affiliates

Creative Partners

Media Sponsors

Participants