Δημήτρης Καμένος

Ο Δημήτρης Καμένος γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ελληνικής Φιλολογίας καθώς και του Ιστορικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2000 εργάζεται σε διάφορα Μέσα (εφημερίδες, περιοδικά Κόμικς, τηλεόραση και ραδιόφωνο).

Ο δημιουργός υπογράφει το κόμικ ιστορικής φαντασίας World War Sapiens που εκτυλίσσεται σε ένα παράλληλο 1939. Οι Homo Sapiens μοιράζονται τον πλανήτη με τους Neanderthal και άλλα είδη ανθρώπων, όμως η συνύπαρξη δεν είναι καθόλου αρμονική. Στα δέκα περίπου χρόνια από το ξεκίνημα της σειράς έχουν εκδοθεί πέντε τεύχη, δύο αυτοτελείς τόμοι και ένα spin off με τον τίτλο Homo Salonicus, όλα από τις εκδόσεις Jemma Press.

Στις πιο γνωστές δουλειές του Καμένου συγκαταλέγεται και το «Μεφίστο» που φιλοξενείται στο ένθετο Καρέ Καρέ της Εφημερίδας των Συντακτών. Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της σειράς με τίτλο «Μεφίστο-ένα ιατρικό σίριαλ» απέσπασε το βραβείο καλύτερης αυτοέκδοσης στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς του 2021. Η συνέχεια, που βασίζεται στο δεύτερο μέρος του «Φάουστ» του Γκαίτε, εξακολουθεί να δημοσιεύεται στο Καρέ Καρέ με τίτλο «Μεφίστο 2-ο άσωτος υιός» και αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή την άνοιξη.

Ένα ακόμα έργο του δημιουργού είναι το «Στο τελευταίο καρέ συνήθως μιλάει ο Σερίφης», μια συλλογή από στριπ που φέρνουν το χιούμορ-και τους αναγνώστες- στα όριά τους.

Με την Οικονομική Υποστήριξη

Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants