Δημήτρης Σαββαΐδης

Γεννήθηκε πρωτοχρονιά του ‘76 στη Θεσσαλονίκη, και βρήκε από μικρός τα comics και το animation ως τα κατάλληλα μέσα για να αφηγηθεί τις ιστορίες που γράφει, μιας και δεν περιορίζουν την φαντασία του δημιουργού. Μικρές ιστορίες του έχουν εκδοθεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες της Ελλάδας (ΒΑΒΕΛ, ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ, 9, ΓΑΛΕΡΑ, ΤΑ ΝΕΑ, SPORT DAY KIDS κ.α.), έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες του εξωτερικού (Βίκτωρ Κοέν, Dorit Chrystler, Chuck Sperry, Alexander Zograf, Matt Brooker), ενώ έχει εκδώσει και δύο comics άλμπουμ μέχρι σήμερα.

Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ comics, animation, εικαστικών, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Προβλήτα 2006, Καρέ Καρέ, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Animart, AnimaFest, Busho Fest, Grrr Fest κ.α.), ενώ επίσης διοργανώνει και συντονίζει πολιτιστικά events της πόλης και όχι μόνο, όπως το TAF (Thessaloniki Animation Festival), το MystiCon (Φεστιβάλ Μυστηρίου Θεσσαλονίκης) κ.α.. Έχει δημιουργήσει πέντε ταινίες μικρού μήκους animation (με συμμετοχή σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό), καθώς επίσης και ντοκιμαντέρ, αλλά και video σκηνικά για θεατρικές παραστάσεις της Θεσσαλονίκης.

Από το 2003, διδάσκει σενάριο για comics και animation, σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ από το 2005 έως σήμερα είναι δύο φορές βραβευμένος και πέντε προτεινόμενος στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς και τον προπομπό τους, τα Comicdom Awards. Το 2014 δημιούργησε την AddArt, έναν πομπό πολιτισμού και τέχνης.