Κώστας Φραγκιαδάκης (Μύθος)

Γεννήθηκε το 1969, στη Θεσσαλονίκη, και σπούδασε Νοσηλευτική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εδώ και 25 χρόνια, εικονογραφεί ιστορίες επικής φαντασίας, μυθολογίας, κοινωνικά, παραμύθια, sci-fi, γουέστερν, κ.ά., που έχουν εκδοθεί από πολλούς ελληνικούς  εκδοτικούς οίκους, καθώς και ιατρικά βιβλία και παιδικά περιοδικά. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις και συνέδρια comics.

Μεταξύ άλλων, έχει σχεδιάσει ιστορίες του θρυλικού ήρωα ΜΠΛΕΚ για τις εκδόσεις Mikros Iros Publications, (που μεταφράστηκαν και εκδόθηκαν και στην Ιταλία από τις εκδόσεις Edizioni If), Επίσης, με δικά του σχέδια αναβίωσαν οι καινούργιες περιπέτειες του ΜΙΚΡΟΥ ΗΡΩΑ (Γιώργου Θαλάσση) σε βιβλία και σε comics, ενώ αποτελεί και τον βασικό σχεδιαστή των νέων ιστοριών του θρυλικού ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥΜΠΟΥ, που κυκλοφορούν κάθε δύο μήνες από τις εκδόσεις Άγρια Δύση. Στις τελευταίες του δουλειές, περιλαμβάνονται, το πολιτικό/κοινωνικό graphic novel Ο ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΗΣ (2016), από τις εκδόσεις Μikros Iros Publications, μια σειρά παιδικών παραμυθιών με τίτλο  ΤΑ ΜΕΓΑΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (2015-2017), αλλά και εικονογραφήσεις ιστοριών της Ελληνικής μυθολογίας, (2017-σήμερα) από τις εκδόσεις  Α. Α. Λιβάνη, καθώς και το βιβλίο-αφιέρωμα του site “School of Rock” και η προσωπική του συλλογική αυτοέκδοση GUILTY PLEASURES.

Ζει στην Αθήνα, με τη γυναίκα του, Ιωάννα, και τον γιο του, Γιώργο. Μπορείτε να δείτε τη δουλειά του στο επαγγελματικό του site στο διαδίκτυο, ή στη σελίδα του στο Facebook.