Νίκος Καμπασελέ

Ο Νίκος Καμπασελέ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986 και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και της École Européenne Supérieure de l’Image (Master BD), στην οποία σπούδασε με υποτροφία του ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.

Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις, ανθολογίες και φεστιβάλ comics, στην Ελλάδα και τη Γαλλία, ενώ έχει οργανώσει και δικές του ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη. Έχει εικονογραφήσει διάφορα βιβλία και ιστορίες comics. Δουλειές του έχουν δημοσιευτεί από τις εκδόσεις της Eστίας, της ADDART, της Ένατης Διάστασης, του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, του Παρατηρητή της Θράκης, της εφημερίδας CHARENTE LIBRE και των περιοδικών ΑΝΤΙ, ΜΠΛΕ ΚΟΜΗΤΗΣ και COMIC CULTURA. To 2019, εξέδωσε το πρώτο του comics άλμπουμ που έχει τίτλο ΘΥΕΛΛΑ, από τις εκδόσεις Ένατη Διάσταση, στη Θεσσαλονίκη.

Ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη, ως εικαστικός του Κέντρου Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης. Στον ελεύθερο χρόνο του, παίζει επιτραπέζια παιχνίδια, διαβάζει comics και ασκείται στις μικτές πολεμικές τέχνες.

Grand Sponsors

Affiliates

Creative Partners

Media Sponsors

Participants