Νίκος Καμπασελέ

Ο Νίκος Καμπασελέ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986 και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Ζωγράφιζε από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Πάντα ονειρευόταν να φτιάχνει τα δικά του κόμικς.

Η καταγωγή του είναι μεικτή, συνδυάζοντας στοιχεία από το Κογκό (Κινσάσα) της κεντρικής Αφρικής και από την Ελλάδα. Αυτός ο συνδυασμός αποτελεί βασικό στοιχείο της καλλιτεχνικής του έκφρασης.

Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (τομέας Ζωγραφικής) το 2010 και από την École Européenne Supérieure de l’Image (Master Bandes Dessinées) της Ανγκουλέμ το 2013.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις και φεστιβάλ κόμικς. Έργα του έχουν δημοσιευτεί από τις εκδόσεις της Eστίας, της Ένατης Διάστασης, της ADDART, του Παρατηρητή της Θράκης, του Εθνολογικού Μουσείο Θράκης, τις Εκδόσεις του Κάμπου, την Chaniartoon Press καθώς και από τα περιοδικά ΑΝΤΙ, Μπλέ Κομήτης και Comic Cultura.

Τα κόμικς του μιλάνε για την αναζήτηση ταυτότητας, μέσα από σκοτεινές ή/και κωμικές περιπέτειες επιστημονικής φαντασίας.

Ασκείται τακτικά στις μεικτές πολεμικές τέχνες. Στον ελεύθερο χρόνο του παίζει με τους φίλους του Warhammer 40K tabletop και διάφορα άλλα επιτραπέζια.

Ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη ως εικαστικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants