Πάνος Καμουλάκος

Ο Πάνος Καμουλάκος είναι δημιουργός comics, εικονογράφος και εκπαιδευτικός. Αποφοίτησε το 2008 από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Loughborough, με Bachelor στην εικονογράφηση (BA HONS Illustration). Ξεκίνησε το 2008 να εργάζεται ως εικονογράφος σε βρετανικά comics/fanzines επιστημονικής φαντασίας. Συνέχισε να εργάζεται ως εικονογράφος σε εφημερίδες, διαφημιστικές εταιρείες, εκδοτικούς οίκους και εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Το 2011 ξεκίνησε την πορεία του ως εκπαιδευτικός σε συνεργασία με γνωστό ΙΕΚ, εκπαιδεύοντας τους επόμενους επαγγελματίες της νέας γενιάς. Από το 2015 έως σήμερα, συμμετέχει ενεργά στην ελληνική σκηνή comics, καθώς εκδίδει το πρώτο του graphic novel, ΜΕΔΟΥΣΑ, μια προσαρμογή σε comic του γνωστού μύθου. Το 2017, εκδίδει το δεύτερο του βιβλίο με τίτλο ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ, μια ακόμα προσαρμογή σε comic του πασίγνωστου παραμυθιού του Hans Christian Andresen.

Το 2019 εξέδωσε το πρώτο τεύχος της mini comic σειράς φαντασίας με τίτλο ΚΛΕΙΤΟΣ, σε σενάριο και εικονογράφηση του ίδιου. Μετά από οχτώ χρόνια ως εκπαιδευτικός και συνεργαζόμενος με σημαντικά καλλιτεχνικά εργαστήρια ανοίγει το δικό του εργαστήριο, το Kamoulakos ArtLab, στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Στο φετινό Comicdom Con Athens θα παρουσιάσει το δεύτερο τεύχος της σειράς επικής φαντασίας ΚΛΕΙΤΟΣ.