Πέτρος Μπάλτας

Ο Πέτρος Μπάλτας γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1996. Φοίτησε στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα και σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το 2011, κέρδισε σε παγκόσμιο διαγωνισμό εικονογράφησης της UNESCO. Το 2012, συμμετείχε στην εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (εκδόσεις Δρόμων), ενώ την ίδια χρονιά δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΝΕΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, comic του με τίτλο “Μόνο Τα Νεκρά Ψάρια Πάνε Με Το Ρεύμα”, στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κόμικς. Το 2014, βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “YouthActiv” για το stop motion animation Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΓΩ.

Επιμελείται την εικονογράφηση της σειράς graphic novel 1908 (Εκδοτική Belle Époque), όπου απεικονίζονται, σε μορφή comic, άγνωστες ιστορίες του ελληνικού αθλητισμού, μέσα από τα μάτια των ιδρυτών του Παναθηναϊκού. Τον Δεκέμβριο του 2018, εκδόθηκε ο πρώτος τόμος της σειράς, με τίτλο “Η Γέννηση Μίας Ιδέας”. Τα επόμενα δύο έτη, κυκλοφόρησαν τέσσερις ακόμα τόμοι, με τίτλους “Πράσινη Επανάσταση”, “Άλμα Στην Αιωνιότητα”, “Μόλις Δουν Τριφύλλι” και “Ζήτω Λένε Ο Παναθηναϊκός”.

Το βιβλίο του Νίκου Τζουάννη, ΕΝΤΕΚΑ ΕΜΕΙΣ (Εκδοτική Belle Époque) εικονογραφήθηκε από τον Πέτρο Μπάλτα το 2021. Κορυφαία στιγμή της χρονιάς ήταν η επιλογή του επετειακού λογοτύπου που φιλοτέχνησε ο Πέτρος Μπάλτας σε διαγωνισμό που διεξήγαγε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για τα 50 χρόνια από το Έπος του Γουέμπλεϊ. Τον τελευταίο χρόνο, σκίτσα του Πέτρου Μπάλτα δημοσιεύονται στο αθλητικό site Sports3.gr.

Grand Sponsors

Affiliates

Creative Partners

Media Sponsors

Participants