Στέλλα Στεργίου

Η Στέλλα Στεργίου είναι εικονογράφος και δημιουργός κόμικ. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π, συνειδητοποίησε ότι προτιμά να στήνει φανταστικές ιστορίες μέσα σε δισδιάστατους χώρους, παρά τρισδιάστατους χώρους για πραγματικούς ανθρώπους. Λατρεύει την κλασική φαντασία, καταβροχθίζει ιστορίες γύρω από φιλίες και της αρέσει να βλέπει ριάλιτι τηλεόραση ενώ δουλεύει.

Το ξεκίνημά της στα κόμικ έγινε το 2017 με το Μικρό Πρίγκιπα (εκδόσεις Polaris) και από τότε συνεργάζεται με συγγραφείς κι εκδοτικούς (Έχω Δικαίωμα; Έχω Δικαίωμα!, εκδόσεις Μικρή Σελήνη, Κοντά στις Ράγιες, εκδόσεις Μεταίχμιο, Στο Δάσος, εκδόσεις Πατάκη κτλ) και συμμετέχει σε συλλογές κι ανθολογίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ πειραματίζεται με τις διαφορετικές υφές που μπορεί να παράγουν μολύβια, μελάνια και τεχνικές κολλάζ ώστε να επιτύχει ένα μοναδικό ύφος για την κάθε ιστορία που αφηγείται. Η τελευταία της δουλειά, βασισμένη στο βιβλίο της Άλκης Ζέη Κοντά στις Ράγιες, είναι ένα κόμικ σε τέσσερα χέρια, μια συνεργασία ανάμεσα στην ίδια και στη Γεωργία Ζάχαρη και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Μπορείτε να τη βρείτε σε κάποιο καφέ να παρατηρεί συνολάκια περαστικών ή στον καναπέ της στο Βέλγιο αγκαλιά με τα γατιά της και τη στοίβα από βιβλία της δανειστικής βιβλιοθήκης.

Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants