Θάνος Κόλλιας

Ο Θάνος Κόλλιας διαβάζει, συλλέγει και σχεδιάζει comics από μικρή ηλικία. Αφού αρχικά αρκετά σχέδιά του κόσμησαν τις σελίδες του ελληνικού ΣΠΑΪΝΤΕΡ-ΜΑΝ, συμμετείχε με επιτυχία στους διαγωνισμούς του ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΑΪΝΤΕΡ-ΜΑΝ και του ΝΕΜΕΣΙΣ.

Ολοκλήρωσε διετείς σπουδές με υποτροφία, με αντικείμενο τα comics, και ξεκίνησε μια μακρόχρονη συνεργασία με τον Βασίλη Χειλά, με το ιστορικό ΥΨΙΛΟΝ, “Το Πρώτο Κόμικ Ελλήνων Υπερωρώων» (εκδόσεις Ψυχής τα Λαμπυρίσματα). Η συνεργασία συνεχίστηκε κι εδραιώθηκε στα ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΝΤΙΚΑΣ και ΛΟΚΑΡ. Μετά από ένα μακρόχρονο διάλειμμα, επανήλθε στο προσκήνιο, αναλαμβάνοντας την εικονογράφηση του υπερηρωικού comic ΑΙΩΝΙΟΣ (εκδόσεις Phase Productions), καθώς και του GROWL για το EPIFANY, και πάλι σε σενάρια του Βασίλη.

Ξεχωρίζει την πρόσφατη αναβίωση σε comic του θρυλικού ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΥ του Στέλιου Ανεμοδουρά, για τις εκδόσεις Μικρός Ήρως, όπου ανέλαβε πλήρως τα καθήκοντα σεναριογράφου/εικονογράφου, και το βιβλίο HEROES OF PHILOSOPHY, που ανέλαβε πλήρως την καλλιτεχνική επιμέλεια.

Ο Θάνος, παρότι Πειραιώτης, ζει στην Καισαριανή, είναι παντρεμένος κι έχει ένα γιο. Εργάζεται στη μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας.

Με την Οικονομική Υποστήριξη

Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants