Θάνος Κόλλιας

Ο Θάνος Κόλλιας διαβάζει, συλλέγει και σχεδιάζει comics από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Από μικρή ηλικία, σχέδιά του κόσμησαν τις σελίδες του ελληνικού ΣΠΑΪΝΤΕΡ-ΜΑΝ, ενώ συμμετείχε με επιτυχία στους διαγωνισμούς του ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΑΪΝΤΕΡ-ΜΑΝ και του ΝΕΜΕΣΙΣ.

Αφού ολοκλήρωσε διετείς σπουδές με υποτροφία με αντικείμενο τα comics, ξεκίνησε μια μακρόχρονη συνεργασία με τον σεναριογράφο και φίλο του, Βασίλη Χειλά, ξεκινώντας με το ιστορικό ΥΨΙΛΟΝ, το πρώτο comic με πρωταγωνιστές Έλληνες υπερήρωες (εκδόσεις Ψυχής τα Λαμπυρίσματα). Η συνεργασία συνεχίστηκε κι εδραιώθηκε στα ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΝΤΙΚΑΣ και ΛΟΚΑΡ. Μετά από ένα μακρόχρονο διάλειμμα, επανήλθε στο προσκήνιο, αναλαμβάνοντας την εικονογράφηση του υπερηρωικού comic ΑΙΩΝΙΟΣ (εκδόσεις Phase Productions), και πάλι σε σενάριο του Βασίλη.

Ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα του αποτελεί η πρόσφατη αναβίωση σε comic του θρυλικού ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΥ, του Στέλιου Ανεμοδουρά, για τις εκδόσεις Μικρός Ήρως, όπου ανέλαβε πλήρως τα καθήκοντα σεναριογράφου/εικονογράφου.

Ο Θάνος είναι Πειραιώτης και ζει στην Καισαριανή, είναι παντρεμένος κι έχει ένα γιο. Εργάζεται στη μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας.

Grand Sponsors

Affiliates

Creative Partners

Media Sponsors

Participants