Τόμεκ Γιοβάνης

Εικονογράφος και δημιουργός κόμικς. Γεννήθηκε στην Πολωνία και είναι απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, με ειδικότητα το animation.

Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο χώρο του animation σαν animator, storyboard artist, layout supervisor και σκηνοθέτης. Συμμετείχε σε σειρές κινούμενων σχεδίων, ταινίες μεγάλου μήκους, διαφημιστικά και τίτλους τηλεοπτικών σειρών και προγραμμάτων. Δημιουργός του άλμπουμ «Ωχ Θεέ Μου!!!» και της βραβευμένης με ΕΒΓΕ κόμικ σειράς Κουλούρι (Jemma Press). Εικονογραφεί βιβλία για παιδιά και νέους. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα έργα του έχουν βραβευθεί στα ΕΒΓΕ, στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας The Very Closed Circle. Σχεδιάζει τις βραβευμένες web-comic σειρές «Οι Αναγνώστες» (Εκδ. Πατάκη) και «Αστυνόμος Νιανιά» (Ταλκ free press).

Το 2022 άνοιξε τον προσωπικό του πολυχώρο Tomek*SPACE όπου εργάζεται, δημιουργεί /εκθέτει τα έργα του και παραδίδει μαθήματα κόμικς για μικρούς και μεγάλους.

Με την Οικονομική Υποστήριξη

Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants