12 Κόσμοι

Όλες τις Μέρες
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Γκαλερί Κένεντι

“Δεν μπορώ να φανταστώ ένα παιδικό βιβλίο χωρίς εικονογραφήσεις. Τα παιδιά πρώτα να παρατηρούν τις εικόνες και ονομάζουν όσα βλέπουν σε αυτές, και μετά προχωρούν στις λέξεις. Οποιοσδήποτε ψυχολόγος θα το επιβεβαιώσει”. – Lucie Dvořáková, εικονογράφος

Η εικονογράφηση του τσεχικού παιδικού βιβλίου έχει μια πλούσια και αξιοζήλευτη κληρονομιά, με το πρώτο βιβλίο για παιδιά στην Ευρώπη να ανήκει στον Τσέχο εκπαιδευτικό Comenius τον 17ο Aιώνα! Σήμερα, η έκθεση “12 Κόσμοι” παρουσιάζει τους 12 σύγχρονους καλύτερους Τσέχους εικονογράφους παιδικού βιβλίου των τελευταίων ετών, σε μία εντυπωσιακή ποικιλία στυλ και τεχνοτροπιών, που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.

Η Έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Αθηνών. | Επιμέλεια Έκθεσης: Radim Kopáč.

Συμμετέχουν: David Böhm, Pavel Čech, Dan Černý, Lucie Dvořáková, Renáta Fučíková, Vendula Chalánková, Lucie Lomová, Galina Miklínová, Petr Nikl, Jaromír Plachý και Vhrsti.

Eκτός από το τριήμερο του Comicdom Con Athens, η έκθεση είναι επισκέψιμη και 6-9 Σεπτεμβρίου, 12:00-20:00.

Όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, για την είσοδο στην Έκθεση απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (για τους ενήλικες), ή δήλωση self test (για τους ανήλικους).

Grand Sponsors

Affiliates

Creative Partners

Media Sponsors

Participants