Οι Ιστορίες Μας, Μας Έφεραν Εδώ 

Όλες τις Μέρες
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Γκαλερί Κένεντι

H έκθεση “Οι Ιστορίες Μας, Μας Έφεραν Εδώ” παρουσιάζει, με τρόπο πρωτότυπο και συναρπαστικό, το ταξίδι των Zaynab Abdi, Aziz Kamal, Craig Moodie, Karelin, Ruth Mekoulom, Alex Tsipenyuk, Zurya Anjum, Sergio Cenoch, Mary Anne Quiroz, Vy Luong και Amara Solomon Kamara. Είναι όλοι τους μετανάστες και πρόσφυγες από το Τσαντ, τη Γουατεμάλα, τη Τζαμάικα, το Καζακστάν, τη Λιθουανία, το Μεξικό, τη Μιανμάρ (Ροχίγκια), το Πακιστάν, τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και την Υεμένη και σήμερα ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μέσα από τα έργα τους, αναδεικνύουν περίπλοκα και προκλητικά ζητήματα φυλής, θρησκείας, τάξης, εκπαιδευτικής ανισότητας, συστηματικής εκτόπισης και διακρίσεων, ψυχικής υγείας, αναπηρίας, ακτιβισμού και πολλά άλλα, για την ανάκτηση μιας αφήγησης που τόσο συχνά έχει διαμορφωθεί από το μίσος, τον φόβο, και την ξενοφοβία.

Δέκα ιστορίες με εικονογράφηση γεμάτη ένταση, που συν-δημιούργησαν πρώτης και δεύτερης γενιάς μετανάστες εικονογράφοι, ενδυναμώνουν άτομα διαφορετικού υπόβαθρου και λειτουργούν ως καθρέφτης και φως, συνδέοντάς μας όλους με εμπειρίες που εμπνέουν ελπίδα και ενσυναίσθηση.

Η έκθεση βασίζεται στην ομότιτλη ανθολογία OUR STORIES CARRIED US HERE: A GRAPHIC NOVEL ANTHOLOGY, που κυκλοφορεί από την Green Card Voices, σε επιμέλεια των Julie Vang, Tea Rozman και Tom Kaczynski.

Επιμέλεια Έκθεσης: Λήδα Τσενέ, Λίλα Μανιώτη 

Όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, για την είσοδο στην έκθεση απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (για τους ενήλικες), ή δήλωση self test (για τους ανήλικους).

Grand Sponsors

Affiliates

Creative Partners

Media Sponsors

Participants