Sylvain Coissard

Αν είστε δημιουργός comics, εικονογράφος ή εκπρόσωπος εκδοτικής και θέλετε να δειγματίσετε τη δουλειά σας με στόχο μία έκδοση στη διεθνή Αγορά, κλείστε άμεσα τη θέση σας στο: https://doodle.com/bp/jkourou/sylvain-coissard—portfolio-review-sessions.
Βιαστείτε, οι θέσεις είναι περιορισμένες!

———- Τα διαθέσιμα sessions εξαντλήθηκαν ———–

Ο Coissard δημιούργησε τo Sylvain Coissard Agency τον Ιανουάριο του 2007. Μετά από περίπου 15 χρόνια εργασίας σε εκδοτικές εταιρείες (κυρίως παιδικών βιβλίων και comics, όπως οι εκδόσεις Delcourt) ως Διευθυντής Δικαιωμάτων, αποφάσισε ότι ήταν καιρός να γίνει ανεξάρτητος και να δουλεύει διαφορετικά: Όλα αυτά τα χρόνια, συνεργαζόταν απευθείας με αρκετούς σημαντικούς  γαλλόφωνους συγγραφείς comics και παιδικών βιβλίων όπως ο Emile Bravo, ο Lewis Trondheim, ο Nicolas de Crécy, ο Guy Delisle, κ.λπ. Έχει αναλάβει τον ρόλο αποκλειστικού αντιπροσώπου πνευματικών δικαιωμάτων για πολλές  αναγνωρισμένες εκδοτικές εταιρείες. Σήμερα, η λίστα του περιλαμβάνει τις εταιρείες: Sarbacane BD (comics για παιδιά, εφήβους και ενήλικες), Gallimard BD (comics για παιδιά, εφήβους και ενήλικες), Denoël Graphic, La Pastèque, Rue de l’échiquier, Marabulles (graphic novels), 21g (βιογραφίες σε μορφή graphic novels), éditions 2024 και Réalistes (graphic novels). Διαχειρίζεται όλα τα δικαιώματα έκδοσης στο εξωτερικό για αυτούς και, σε ορισμένες περιπτώσεις, και τα οπτικοακουστικά δικαιώματα. Αναζητά νέες αγορές, δημιουργεί ενημερωτικά δελτία, διαπραγματεύεται, παρακολουθεί όλες τις άδειες, πουλώντας τις σε περισσότερες από 30 διαφορετικές χώρες και άλλες τόσες γλώσσες. Επίσης εισάγει και μερικές φορές πουλάει αρκετά έργα από ξένους συγγραφείς και εκδότες σε Γάλλους εκδότες. Συμμετέχει στην Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, στο FIBD Φεστιβάλ Comics της  Angoulême και σε μια σειρά από διεθνείς εκθέσεις βιβλίου κάθε χρόνο. Εργάστηκε επίσης ως συν-επιμελητής για το φεστιβάλ κόμικς και εικονογράφησης Bastia (Γαλλία)

Ο Sylvain Coissard έχει πάθος με τα comics. Είναι περιτριγυρισμένος από αυτά, τόσο στο γραφείο του όσο και σε κάθε δωμάτιο του διαμερίσματός του. Τον ακολουθούν από την παιδική του ηλικία και σε όλη του τη ζωή μέχρι τώρα. Είναι αρκετά περίεργος και ανοιχτός σε νέες εμπειρίες, πρόθυμος να μάθει και να ανακαλύψει. Θεωρεί την εκπαίδευση ως την κύρια πρόκληση για τον σύγχρονο κόσμο. Μετά από πολλά χρόνια στο Παρίσι, έζησε για 10 χρόνια σε μια πόλη της νότιας Γαλλίας όπου έχει ιδρύσει την Υπηρεσία Πνευματικών Δικαιωμάτων του, με εξειδίκευση στα ψομιψσ. Πλέον ζει στη Λυών, από το 2016. Περνά τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο του επισκεπτόμενος μουσεία, εκθέσεις, κάνοντας πεζοπορία, διαβάζοντας και φροντίζοντας την έφηβη κόρη του. Εκτός από τη δουλειά του ως σύμβουλος πνευματικών δικαιωμάτων, του αρέσει να επινοεί ιστορίες: είναι ο συν-συγγραφέας του THE TRUE HISTORY OF ART (3 τόμοι που εκδόθηκαν, στη Γαλλία και σε 7 χώρες), ενός μπεστ σέλερ χιουμοριστικού βιβλίου τέχνης για όλα τα είδη αναγνωστών, που «αποκαλύπτει» τι συνέβη λίγο πριν από όλες εκείνες τις στιγμές που εμφανίζονται σε διάσημους πίνακες.

Με την Οικονομική Υποστήριξη

Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants