Φτιάχνουμε Comics Με Την Anca Και Τον Pepik

Παρασκευή
15:00 - 16:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Γκαλερί Κένεντι

Kids

Τα πιο διάσημα ποντίκια της Τσεχίας έρχονται στο Comicdom Con Athens, σε ένα διασκεδαστικό εργαστήριο υπό την καθοδήγηση της διακεκριμένης Τσέχας εικονογράφου και συγγραφέα Lucie Lomová.

Για γονείς και παιδιά 6-10 ετών

Παρουσίαση: Lucie Lomová

Δηλώστε συμμετοχή στο contact@athenscomicslibrary.gr

Η Lucie Lomová είναι μια Τσέχα εικονογράφος και δημιουργός comics, που γεννήθκε στην Πράγα όπου ζει μέχρι σήμερα και όπου επίσης έκανε θεατρικές σπουδές στην Ακαδημία Δραματικών Τεχνών. Ξεκίνησε να εργάζεται ως κριτικός θεάτρου και δημοσιογράφος, αλλά σύντομα την κέρδισαν η δημιουργία comics. Εκτός από τα comics, το πορτφόλιό της περιλαμβάνει εικονογραφήσεις σε παιδικά βιβλία και περιοδικά. Στην Τσεχία είναι διάεσημη από το γνωστό ζευγάρι ποντικιών που δημιούργησε, την Anča και τον Pepík. Οι ιστορίες τους δημοσιεύτηκαν στο παιδικό περιοδικό “Čtyřlístek” και αργότερα συλλέχθηκαν σε πέντε τόμους. Αποτέλεσαν, επίσης, τη βάση για τη δημιουργία μιας τηλεοπτικής σειράς animation.

Η δουλειά της Lomova είναι γνωστή όχι μόνο στη χώρα της αλλά και στο εξωτερικό. Το πρώτο της graphic novel για ενήλικους, ANNA EN CAVALE, που δημοσιεύθηκε στη Γαλλία το 2006, κέρδιζε το γνωστό βραβείο Muriel ως καλύτερο πρωτότυπο έργο. Σε ένα άλλο της έργο, το LES SAUVAGES (2011), μετέφερε σε comic την ιστορία του A.V. Frič, γνωστού Τσέχου βοτανολόγου και εθνογράφου, ο οποίος βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους Ινδιάνους της Παραγουάης στα ταξίδια του στο εξωτερικό. Τέλος, η μεταφορά της σε comic των ΤΣΕΧΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ του K.J. Erben, μεταφράστηκε και εκδόθηκε στα αγγλική, τα ρωσικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά, τα ισπανικά, τα ιαπωνικά και τα κινεζικά.

Εκτός από τη δουλειά της στα comics, η Lomová επίσης διδάσκει comics στη Σχολή Τέχνης Και Σχεδίου του Pilsen εδώ και κάποια χρόνια, και συνεργάζεται με την ιστοσελίδα της Τσεχικής Τηλεόρασης με παιχνίδια και διαδραστικά ημερολόγια.

Όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, για την είσοδο στα events απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (για τους ενήλικες), ή δήλωση self test (για τους ανήλικους).

Grand Sponsors

Affiliates

Creative Partners

Media Sponsors

Participants