Εκδήλωση «Ο Μικρός Ήρως σε Κόμικς και η Προοπτική του Animation»

Παρασκευή
16:00 - 17:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»

Σπάνια ένα περιοδικό έχει σημαδέψει τόσο πολύ τις καρδιές και τις ψυχές των αναγνωστών του, όσο ο Μικρός Ήρως, που έγραφε ο Στέλιος Ανεμοδουράς από το 1953 έως και το 1968 με το ψευδώνυμο «Θάνος Αστρίτης» και διάνθισε με τα σκίτσα του ο Βύρων Απτόσογλου. Σπάνια ένα παιδικό περιοδικό του είδους του έφτασε, χωρίς διακοπή της έκδοσής του, στον μυθικό αριθμό των 800 σχεδόν τευχών, γραμμένο κάθε εβδομάδα από τον ίδιο πάντα συγγραφέα. Αυτό το περιοδικό των παιδικών μας αναμνήσεων, λοιπόν, ο Μικρός Ήρως μας, πέρσι γιόρτασε εβδομήντα χρόνια ζωής, και προς τιμήν του εκδόθηκαν δύο επετειακά άλμπουμ με 16 κόμικς από 18 Έλληνες δημιουργούς. Ένας φόρος τιμής που μας χάρισε εντυπωσιακές δημιουργίες που ποικίλουν τόσο σεναριακά όσο και σχεδιαστικά!

Η αλήθεια είναι ότι ο Μικρός Ήρως δεν είναι πια «μικρός» και η εποχή μας έχει στρέψει την προσοχή της σε άλλους ήρωες. Ωστόσο, ο δικός μας «παππούς» Μικρός Ήρως δεν πτοείται… «Όσο ζει, ελπίζει…», όπως έλεγε κι ο ίδιος εκείνη την εποχή. Με διαχρονικά μηνύματα, όπως ο αγώνας για την ελευθερία, η αντίσταση ενάντια σε κάθε εκμεταλλευτή – καταπιεστή και η πάλη ενάντια στον φασισμό, έχει μεταφραστεί σε μια σειρά άλλων μέσων (θέατρο, audiobooks), με πιο πρόσφατη εκείνη των κόμικς, με την προοπτική να γίνει και animation!

Στην εκδήλωση θα έρθει το κοινό σε επαφή με τον αγαπημένο ήρωα των παιδικών μας χρόνων, ενώ θα υπάρξει συζήτηση γύρω από την μεταφορά του Μικρού Ήρωα σε κόμικς και τη δημιουργία των δύο επετειακών άλμπουμ, όσο και για τις δυνατότητές του και τη προοπτική του, μέσα από το animation! Θα μιλήσουν οι Δημήτρης Κάσδαγλης (δημιουργός κόμικς) και Δημήτρης Σαββαΐδης (παραγωγός animation).

Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants