Πώς μπορώ να πραγματοποιήσω πρακτικά ένα animation project; Μια συζήτηση με πρακτικές και μεθόδους για να μετατραπεί ένα comic ή ακόμα και μια ιδέα σε animation και για το ποιοι είναι οι δρόμοι για να υλοποιηθεί. Τι είναι αυτό που έχω στα χέρια μου; Τι χρειάζομαι για να το κάνω κινούμενο; Πώς δημιουργώ την ομάδα; Τι κάνει ένας παραγωγός… τελικά; Πώς και πού βρίσκω χρήματα και ευκαιρίες;
Το animation είναι πάνω από όλα ομαδικό και συνεργατικό, πρέπει να γνωρίζει κάποιος τι και ποιους ανθρώπους χρειάζεται σε ποιες θέσεις, για να δημιουργηθεί και να υλοποιηθεί ένα project. Έτσι ξεκλειδώνει πολλά σημαντικά στοιχεία και το όποιο project προχωρά και ολοκληρώνεται, άσχετα με το μέγεθος και τις φιλοδοξίες που έχουμε. Σιγουρα έχει τις δυσκολίες του και τα μονοπάτια του, αλλά και ποιο δεν τα έχει; Εδω είμαστε, λοιπόν, να μοιραστούμε κομμάτι αυτής της γνώσης και της εμπειρίας. Δεν φτάνουν μόνο οι ευκαιρίες, αλλά και το πώς τις εκμεταλλεύεται κάποιος.
Εισηγητής: Δημήτρης Σαββαϊδης
Ο Δημήτρης, γεννημένος στην Θεσσαλονίκη το 1976, ασχολείται με τα comics από το 1997 και με το animation από το 2008. Πλέον είναι ιδιοκτήτης ενός από τα διασημότερα animation studio στην Ελλάδα με 2D παραγωγές, έχοντας ήδη 2 σειρές aired σε κανάλι της Disney μεταφρασμένες σε 20 γλώσσες. Επίσης είναι παραγωγός και διευθυντής στο μεγαλύτερο 3D studio animation της Ελλάδος στην Αθήνα με την πιο ογκώδη παραγωγή που έχει γίνει ποτέ στην χώρα μας. Τέλος, διδάσκει στο διατμηματικό μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, “Δημιουργική Γραφή”, το μάθημα του σεναρίου animation.