Ο καθηγητής της SAE, Δημήτρης Καλυβιώτης, θα παρουσιάσει μοντέλα / κατασκευές που έχει δημιουργήσει κατά την μακρόχρονη πορεία του στη κινηματογραφική βιομηχανία του Hollywood, για ταινίες όπως “300”, Mummy III, The Fountain κ.α.
Μεταξύ άλλων θα αναλύσει το ρόλο των κατασκευών (μινιατούρες, props, μοντέλα σύλληψης κλπ.) στο σχεδιασμό και τον ευρύτερο δημιουργικό χώρο, μέσα από την εμπειρία του και τις εργασίες του με τα δημιουργικά γραφεία και τις εταιρείες παιχνιδιών και διαφήμισης.
Ο Δημήτρης Καλυβιώτης διδάσκει ελεύθερο σχέδιο, σχεδιασμό χαρακτήρων, 2D Animation και Storyboarding στην SAE. Έχει σπουδάσει Film Animation και Design Art στο Concordia University του Καναδά και είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Έχει δημιουργήσει μινιατούρες για εφέ, props και σκηνικά για δέκα χρόνια σε Χολιγουντιανές παραγωγές, όπως “300“, “Night At The Museum“, “Spiderwick Chronicles“, “The Fountain” και “Mummy III“. Είναι επίσης εικαστικός με αρκετές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στο ενεργητικό του, καθώς επίσης και γλύπτης, με προϋπηρεσία στη δημιουργία φιγούρων για wargames στην DP9 στο Μόντρεαλ.