Μικρού Μήκους Animation – Περιεχόμενο και Διαδικασία Προώθησης

Αλέκος Παπαδάτος
Σάββατο
14:30 - 16:30
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
INNOVATHENS - 1ος όροφος

Ο διεθνώς καταξιωμένος δημιουργός comics και animator, Αλέκος Παπαδάτος προσκαλεί τους επίδοξους δημιουργούς animation να συμμετάσχουν σε ένα 2ωρο workshop με στόχο τη δημιουργία ενός μικρού μήκους animation. Το εργαστήριο είναι χωρισμένο σε δύο ωριαία προγράμματα. Την πρώτη ώρα θα γίνει μια παρουσίαση του πως ετοιμάζουμε ένα project για να το καταθέσουμε στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ή σε οποιονδήποτε ανάλογο φορέα: τι χρειάζεται να ετοιμάσουμε, τι περιμένουν από μας. Τη δεύτερη ώρα, δύο παραγωγοί animation, o Δημήτρης Σαββαΐδης και η Αναστασία Δημητρά μοιράζονται τις πρόσφατες εμπειρίες τους από την κατάθεση project και απαντούν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Αν έχετε κάποιες σημειώσεις σχετικά με την συμμετοχή σας, ή αν έχετε κάποια άλλη ανάγκη (όπως π.χ. κινητικές δυσκολίες), μπορείτε να τις αναφέρετε εδώ.

Ο Αλέκος Παπαδάτος εργάζεται ως animator και σκηνοθέτης animation στη Γαλλία και στην Ελλάδα στο χώρο των τηλεοπτικών σειρών και των διαφημιστικών ταινιών, ενώ από το 2003 στρέφεται στα κόμικς και την εικονογράφηση. Σχεδιάζει τα κόμικς “Logicomix” (Ικαρος, 2008) και “Δημοκρατία” (Ικαρος 2015). Το “Logicomix” εκδόθηκε σε 27 και η “Δημοκρατία” σε 11 γλώσσες. Συνεργάζεται με το μηνιαίο γαλλικό περιοδικό “Historia”, την εφημερίδα “Καθημερινή” και με τη μηνιαία επιθεώρηση βιβλίου “The Books’ Journal”. Παράλληλα παράγει storyboards για ταινίες animation, εικονογράφηση για παιδικά βιβλία και animation για ντοκυμαντέρ. Το τελευταίο του έργο ως σκιτσογράφος κόμικς είναι o «Αριστοτέλης» στις εκδόσεις Ίκαρος στην ελληνική και από τις εκδόσεις Dargaud στη γαλλική το 2022. Ο Αριστοτέλης έχει εκδοθεί σε ακόμη επτά γλώσσες.


Sponsors

Supporters

Partners

Creative Partners

Media Sponsors

Participants